Haberler

Maçın Ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de 0-0 berabere kaldıkları Mersin İdmanyurdu maçındaki puan kaybını hesaba katmadıklarını söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de 0-0 berabere kaldıkları Mersin İdmanyurdu maçındaki puan kaybını hesaba katmadıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, seyredenler için keyifli bir maç olduğunu vurgulayarak, "İki taraf da kaybettiği 2 puana hayıflanabilir. Bizim açımızdan gol pozisyonu çok olan, ama rakibin de bir penaltı kaçırdığı, direkten topunun döndüğü bir karşılaşma" dedi.

Maçın özellikle ikinci yarısında çok gol pozisyonu ürettiklerini ve takım olarak baskıyı kırdıklarını anlatan Fatih Terim, "Ancak, bazen olmayınca olmuyor. Mersin İdmanyurdu'nu da tebrik etmek lazım. Pozitif oyun adına güzel örnekler verdiler. İlk yarıda özellikle bütün etkili adamlarımızı kovalayarak, bizi oynatmamaya çalıştılar. Aklımızda olmayan bir puan kaybı, ama bazen lig maratonunda bunlar da oluyor" diye konuştu.

Transfer çalışmaları olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine, son dönemde basına bu konuyla ilgili yansıyan çok sayıda habere tepki gösteren Terim, şunları söyledi:

"Bir çok haber, liste okuyoruz. Kulübün internet sitesinde yalanlıyoruz ama yetişemiyoruz. Bir takım isteklerimiz olduğunu zaten ifade ettik. Şu anda belirlenmiş herhangi bir isim yok. Bu kadar ismi nerede, nasıl barındıracağız ben de bilmiyorum. Özellikle son 1 haftadır almadığımız oyuncu kalmadı. Bu durum, takımdaki bazı oyuncuları rahatsız ettiği için üzerinde duruyorum. Transfer dediğiniz zaman, belirli bir grubun ortaklaşa karar verdiği isimler üzerinde yapılan çalışmalardır. Herkesin keyfine göre yapılan çalışmalar değildir."

-"Semih Kaya iyi gidiyor"-

Tecrübeli teknik adam, Kayserispor maçının ardından Mersin İdmanyurdu karşısında da ilk 11'de görev verdiği genç oyuncu Semih Kaya'nın performansına övgüde bulundu.

"Kendi ocağımızda yetişmiş bir oyuncu olarak onu kutluyorum" diyen Terim,

"Servet ve Gökhan da önemli oyuncularımız. Şu ara Semih ile Ujfalusi iyi oynuyorlar. Böyle bir genci kazanırsak çok memnun olurum ve diğer gençler için de örnek olur. Gelişerek devam edeceğine inanıyorum. Onunla özel çalışmalarımız olacak. İyi bir özelliği de çalışmayı sevmesi. Bazı gençlerde maalesef o tembellik var. İyi oynadığı müddetçe herkese nasıl zamanında forma vermişsek, ona da en kritik yerde forma vermekten çekinmem. Şu anda iyi gidiyor, inşallah da böyle gider" ifadelerini kullandı.

-"Elmander'in iyi niyetinden memnunum"-

Terim, Mersin İdmanyurdu karşısında bir çok gol fırsatını değerlendiremeyen Johan Elmander'e destek olurken, "Bu kadar emek verdikten sonra golle buluşmasını isterdim. Hep o buluştu tesadüfen gol pozisyonlarıyla. Ama iyi niyetli ve çalışıyor. O yüzden ben iyi niyetinden, saha içinde tüm gücünü verme isteğinden son derece memnunum. Elmander bugün kaçırdı ama bizim her zaman güvenebileceğimiz bir oyuncu" şeklinde konuştu.

-Futbolcuların görüşleri-

Karşılaşma sonrasındaki toplantıda konuşan Galatasaray file bekçisi Fernando Muslera, uyum sürecini giderek aştığını aktararak, "Kötü oynayınca eleştirilmek normal. Ben her geçen gün daha iyiye gittiğimi düşünüyorum. Bugün de önemli bir kurtarış yapıp, iyi bir oyun çıkardım" dedi.

Uruguaylı kaleci, penaltı pozisyonuna ilişkin ise "Bu tip pozisyonlar saniyeliktir. Bir saniye geç çıkarsanız topu alma şansınız olmaz. Rakip oyuncu benden saniye farkıyla topa gitti. Böyle bir hata sonucunda penaltı geldi. Sonuçta penaltıyı kurtardım. Birçok pozisyona girdik ama en iyi maçımız değildi. 3 puan kaybetmiş gibi gözüküyoruz ama rakibin de pozisyonları vardı" diye konuştu.

Maçın ikinci yarısında görev alamayan Albert Riera da, bugün kötü oynadığını itiraf ederek, "Ben adaptasyon sürecine çok inanmıyorum aslında. Futbol, her yerde futbol. Bir maçta iyi, başka bir maçta kötü oynanılabilir. Aslında bireysel olarak değil, takım olarak bakmak lazım. Geçen hafta iyiydim, bugün iyi oynayamadım. Gelecek maçta yine iyi oynayabilirim" ifadelerini kullandı.

Yayıncı kuruluşa konuşan Eboue ise Mersin İdmanyurdu karşısında ters bir sonucun da olası olduğunu vurgulayarak, "Rakibin pozisyonları da vardı. Gol de yiyebilirdik. En önemlisi galip gelemiyorsanız, yenilmemeniz. Benim için önemli olan takımın bana güvenmesi ve teknik heyetin beni desteklemesi. Bana çok destek veriyorlar. Böylece performansımı artırıyorum" diye konuştu.

Ligde bugün 400'üncü maçına çıkan tecrübeli oyuncu Ayhan Akman ise şunları dile getirdi:

"Ne yazık ki galip gelmek istiyorduk. Kendi adıma bunu çok istiyordum. İstediğimiz sonuçla ayrılamıyoruz. Zaman zaman iyi futbol oynadık. İkinci yarıya yüksek tempoda başladık. Rakibin penaltısı ve ikinci yarı önemli pozisyonlar vardı. Gidip gelen bir maç oldu. İçerde kazanmak çok önemliydi. Bundan sonraki maçlara bakacağız."

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title