Haberler

Maçın Ardından...

Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom'a 110-98 mağlup olan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Hakan Demir, "Verdiğimiz hücum ribauntları da maçı etkiledi ve müsabakayı kaybettik" dedi.

Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom'a 110-98 mağlup olan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Hakan Demir, "Verdiğimiz hücum ribauntları da maçı etkiledi ve müsabakayı kaybettik" dedi.

Demir, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sahalarında konuk ettikleri rakiplerinin kendilerine karşı çok iyi konsantre olduğunu, bugün iyi oynayamadıklarını ve çok sayıda hücum ribaundu verdiklerini söyledi.

Faul atışlarında da düşük yüzdeyle oynadıklarını ifade eden Hakan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar da yüksek yüzdelerle mücadele etti. Verdiğimiz hücum ribauntları da maçı etkiledi ve müsabakayı kaybettik. Türk Telekom'u tebrik ediyorum. En kısa zamanda toparlanıp önümüzdeki maçlarımızı kazanacağız. Salı günü yine Türk Telekom'la EuroChallenge Kupası'nda farklı bir atmosferde oynayacağız. Böyle bir tesadüfün olması her iki takım için de farklı bir motivasyon olacak. Kupaya iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz."

Müsabakayı 37 sayı, 9 asist ve 3 ribauntla tamamlayan Pınar Karşıyakalı Mire Chatman ise aldıkları mağlubiyetin ardından kendi performansının bir önemi olmadığını, rakiplerinin iyi bir şut yüzdesiyle oynadığını ve maçı galip tamamladığını kaydetti.

-Türk Telekom cephesi-

Türk Telekom Başantrenörü Timuçin Meriç ise, Pınar Karşıyaka deplasmanından galip döndükleri için çok mutlu olduklarını, çok sayı yediklerinin söylenmesine rağmen hızlı oyunlarından dolayı bununla karşılaştıklarını söyledi.

Biraz daha savunmaya önem vermeleri gerektiğini ifade eden Meriç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün oyunun kontrolünü kaybettiğimizde Chatman'ı durduramadık. Alan savunmasında da başarılı olamadık. Ancak, maçta 8 sayı geri düşmemize rağmen öne geçmeyi bildik. Bu takımın ofansif gücü çok yüksek. Savunma düzeyimizi artırarak, ligi ilk 5-6 içinde bitireceğimize inancım tam. 12 oyuncumun 8'i yeni, takım olma süreci biraz zaman alıyor. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Bundan sonra salı günü EuroChallenge Kupası'nda Ankara'da Pınar Karşıyaka ile karşılaşacağız. Bütün hedefimiz Ankara'daki maçı kazanmak. Bütün Ankaralı basketbolseverleri o müsabakaya bekliyoruz."

Türk Telekomlu Nedim Yücel de Pınar Karşıyaka gibi zorlu bir deplasmanda aldıkları galibiyetin çok önemli olduğunu, kapasiteli bir takım olduklarını, ancak takım olma yönünde bazı eksikliklerinin olduğunu, savunma zaaflarını gidererek daha üst sıralarda yer alacaklarını kaydetti.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title