Haberler

Maçın Ardından

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u 3-1 yenen Beşiktaş, kendi evinde 2 maç sonra galip geldi.

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u 3-1 yenen Beşiktaş, kendi evinde 2 maç sonra galip geldi.

Siyah-beyazlılar, Fiyapı İnönü Stadı'nda ağırladığı rakibini, zaman zaman zorlanmasına rağmen, Hilbert, Simao'nun penaltıdan ve Holosko'nun attığı gollerle mağlup etti.

Medical Park Antalyaspor galibiyetinin ardından Dolmabahçe'deki maçlarda Kayserispor'a 2-0 yenilen, hafta içinde ise ezeli rakibi Fenerbahçe ile derbide 2-2 berabere kalan Beşiktaş, kendi evinde taraftarlarına 2 maç sonra galibiyet izlettirdi.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 17'ye yükseltirken, Sivasspor ise 11 puanda kaldı.

Siyah-beyazlılar bu sonuçla gelecek hafta UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Dinamo Kiev maçı öncesi de moral buldu.

-Hilbert'in ikinci golü-

Beşiktaş'ı Sivasspor önünde 1-0 öne geçiren golü atan savunma oyuncusu Roberto Hilbert, bu sezon 2. kez golle buluştu.

Siyah-beyazlı takımda son maçlarda savunmanın sağına yerleşen Alman futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde Stoke City'ye deplasmanda attığı golün ardından Süper Lig'de de Sivasspor filelerini havalandırdı.

Beşiktaş'ta ikinci sezonunu geçiren Hilbert, geçen sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda birer gol atmıştı.

-Simao'dan gollere devam-

Beşiktaş'ı penaltı golüyle 2-1 öne geçiren Simao Sabrosa, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 3'e çıkardı.

Hafta içindeki Fenerbahçe derbisinde de mükemmel bir gol atan Portekizli futbolcu, Medical Park Antalyaspor maçının ardından 2. kez penaltıdan fileleri havalandırdı.

-Holosko yine son dakikada attı-

Beşiktaş'ın 3. golünü atan Holosko, bu sezon ligdeki 2. golünü de son dakikada kaydetti.

Bursaspor deplasmanında son anlarda oyuna girip, son dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü kafayla atan Slovak oyuncu, bu akşam da aynı şekilde yine son anlarda oyuna dahil olup, yine son dakikada, yine kafayla takımının 3. golünü filelere gönderdi.

Bu arada, Beşiktaşlı İsmail'in rahatsızlığı nedeniyle ikinci yarıya çıkmadığı öğrenilirken, bir pozisyonda suratına darbe alan Necip'in gözü şişti.

-Quaresma'dan "trivela" asist-

Beşiktaş'ın gol yollarındaki suskun ismi Quaresma, kendisine özgü

"trivela" asistlerine devam etti.

Portekizli yıldız, maçta 90+4. dakikada, sol tarafta, sağ ayağının dışıyla kavisli bir orta yaparken, Holosko altı pasın sağ köşesinde uçarak attığı kafa vuruşuyla maçın sonucunu ilan eden golü attı.

Bu arada, oyun 1-0 Beşiktaş lehineyken, Quaresma ile Beşiktaşlı bir taraftar arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Portekizli yıldız, performansından memnun olmayan bir taraftarın söylemi üzerine, formasını göstererek, adeta "Gel sen oyna" imasında bulundu.

-Sivasspor penaltı kurbanı-

İstanbul'dan puansız ayrılan Sivasspor, adeta penaltı kurbanı oldu.

76. dakikada serbest vuruş sırasında Egemen'i formasından çekerek penaltıya sebep olan Mahmut, üstelik de ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakırken, maçın dönüm anına imza attı.

Bu arada, aleyhine 6. kez penaltı kararı verilen Sivasspor, Süper Lig'de bu sezon bu istatistikte ilk sırada yer alıyor.

-Top, bir pozisyonda 2 kez direkten döndü-

51. dakikada gelişen Beşiktaş atağında top 2 kez kale direğinden döndü.

Quaresma'nın sağdan ortasında Navratil'in ters vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten geri geldi. Dönen topa bu kez Almeida kafayla vurdu. Top yine üst direğe çarptı ve Beşiktaş mutlak golden oldu.

-Sivasspor'un gollerini yabancıları atıyor-

Süper Lig'de bu sezonki 12. golünü Beşiktaş'a atan Sivasspor'un gollerinde yabancı oyuncuların imzası var.

Kırmızı-beyazlı takımda Navratil 2, Rasmussen 3, Eneramo 3, Grosicki 3 kez gol sevinci yaşarken, yerlilerden tek gol Cihan Yılmaz'dan geldi.

Bu arada, Sivasspor'un golünü atan Grosicki, pozisyon öncesinde ofsaytta olduğunu düşündüğü için, gol sevincini ancak hakemin kararı sonrası şaşkın bir yüz ifadesiyle yaşadı.

-Beşiktaş İstanbul'da 2. kez kazandı-

Beşiktaş, İstanbul'da 7. kez ağırladığı Sivasspor'u 2. kez yenebildi.

İki takım arasında bu maça kadar Fiyapı İnönü Stadı'ndaki 6 maçtan 3'ünü Sivasspor kazanmış, 2'si berabere bitmiş, siyah-beyazlılar kendi evinde sadece geçen sezonki son randevudan galip ayrılabilmişti.

-Sivasspor inanılmaz goller kaçırdı-

İstanbul deplasmanından puansız ayrılan Sivasspor, ilk yarının son anlarında Mahmut ve Pedriel ile inanılmaz 2 gol kaçırdı.

39. dakikada Mahmut'un altı pasın son köşesinde bomboş durumda kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan kale direğe çarparak oyun alanına döndü. Aynı futbolcu, içeri doldurulan topu bu kez çok uygun durumda dışarı attı.

41. dakikada ise Pedriel, sağdan yapılan ortada boş durumda arka direkte zor olanı yaparak meşin yuvarlağı kafayla dışarı gönderdi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title