Haberler

Maçın Ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği Karşısında İlk Yarıdaki Oyunla Kimseyi Yenemeyeceklerini, İkinci Yarıdaki Oyunlarıyla da Herkesi Yenebileceklerini Söyledi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği karşısında ilk yarıdaki oyunla kimseyi yenemeyeceklerini, ikinci yarıdaki oyunlarıyla da herkesi yenebileceklerini söyledi.

Güneş, 3-1'lik galibiyetin ardından yaptığı değerlendirmede, farklı kazandıkları Kasımpaşa maçının ardından herkesin kendilerinden beklentilerinin olduğunu belirterek, 'Oyuncular kazanmak için sahaya çıktılar, hırslıydılar. Ama savunma ve hücumda gerekenleri ilk yarıda yapamadık. Çok yana pas yaptık. Hamleleri geç yaptık ve bu kopuk kopuk oynamamıza neden oldu' dedi.

İkinci yarıda hücumda yaptıkları presin rakibin üzerlerine gelmesini engellediğini ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

'Duran topları kullanma ve rakip arasına sızma düşüncemizi iyi yaparak sonucu lehimize çevirdik. İkinci yarı oyun, ilk yarıdaki oyun bakımından dersti. İlk yarıdaki oyunla kimseyi yenemeyiz ama ikinci yarıdaki oyunumuzla herkesi yeneriz. Böyle zor maçlar oynayacağız. Tıpkı bizim ve oyuncuların yanlışı olduğu gibi taraftarların da yanlışları vardı. İlk yarıda uyudular, bunun yanı sıra sahaya olumsuz etkileri de vardı. Büyük takımsak, taraftarımız da böyle hatalar yapmamalı.'

Maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmalarının önemli olmadığını kaydeden Güneş, 'Biz bu yarışta her maçı kazanmak için oynayacağız. Bir maçta her şey bitmiyor. Bu yarışta olmak, doğruları devam ettirmek durumundayız' diye konuştu.

Güneş, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in karşılaşmayı izlemesine ilişkin olarak ise 'Hocanın gelmesi, olması gerekendi. Bütün maçlara gitmesi gerekiyordu. Türk Milli Takımı'nın antrenörü, dolayısıyla ona yardımcı olacağız. Biz de ona katkı yapmalıyız. Milli takımın başarısı ülkenin başarısı. Bizim oyuncuları alır, almaz, onun takdiri ama diyalog kurmakta fayda var' dedi.

- SERKAN BALCI'NIN AÇIKLAMASI-

Trabzonspor'un sağ kanat oyuncusu Serkan Balcı, karşılaşmanın ikinci yarısında, ilk yarıya oranla çok daha etkili bir futbol ortaya koyduklarını ve maçtan 3 puan ile ayrılmasını bildiklerini söyledi.

Kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Serkan, milli takım teknik direktörü Hiddink'in karşılaşmayı izlemesine ilişkin olarak ise 'Sonuçta milli takım hocasının her zaman maçları izlemesi gerekir. Bugün de Trabzon'daydı. Kendisine 'hoş geldin' diyoruz. Ben Trabzon'un ekmeğin yiyorum. Milli takıma çağrılmazsam beni etkilemez. Trabzon için şampiyonluk önemli. Ben başarılı olduğum sürece ismim konuşulacak ve milli takıma çağrılacağımı düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Bu arada Hiddink'in, karşılaşmanın bitiminin ardından her iki takımın soyunma odalarına gittiği bildirildi.

- GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ-

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ralf Zumdick ise teknik direktör olarak ilk maçına çıktığını vurgulayarak, 'İlk yarı oyun beni çok memnun etmişti. Oyuncular fazla savaştılar. İkinci yarı bu gücü kaybettik' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un baskı ile üzerlerine geldiğini anlatan Zumdick, 'Takım bu baskıyı kaldıramadı ve yaptığımız hatalardan sonra rakip goller buldu. İsteriz ki takım ilk yarı gibi oynasın. İkinci yarıya bu oyunu taşıyamadık. İleriki haftalarda bunu yapmaya çalışacağız. Trabzonspor çok iyi bir takım ve iyi motive olmuşlar. Geçen hafta iyi bir galibiyet almışlardı. Oturmuş bir takıma karşı mücadele ettik' dedi.

(SE-ORH-ERD) - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title