Haberler

Maçın Ardından

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ali Dürüst, heyecan veren bir milli takımla geri döndüklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ali Dürüst, heyecan veren bir milli takımla geri döndüklerini söyledi.

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda A Milli Futbol Takımı'nın deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından, TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, milli takımın golünü atan Hakan Çalhanoğlu ve takım kaptanı Mehmet Topal açıklamalarda bulundu.

Ali Dürüst, mücadele eden bir milli takım izlediklerini belirterek, "Oyuncularımız bize bunu izlettirdiler. Onlarla gururlandık. Böylesine zorlu bir deplasmanda, güçlü bir rakibe karşı puanla başlamak önemliydi. Puandan ziyade yine heyecan veren bir milli takımla geri döndük. Bundan sonra her maç zor olacak, bu grupta favori yok, her takım favori. Bunun bilinciyle yola devam edeceğiz." dedi.

Hakan Çalhanoğlu: "Bugün maçın hakkı 1 puandı"

Türkiye'nin beraberlik golünü atan Hakan Çalhanoğlu da ortaya koydukları mücadeleden dolayı tüm takım arkadaşlarını tebrik etti.

Hakan, Hırvatistan karşısında genç bir takımla mücadele ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Hırvatistan'ın tecrübeli bir takım olduğunu biliyorduk, bizim takımımıza bakınca genç bir kadromuz var. Turnuvaya iyi başlamak istedik. Hırvatistan maçının ilk 15 dakikasına iyi başladık, rakibimizi rahatsız ettik, oyunlarına müsaade etmedik. Pozisyonları da vardı, atsalardı maç değişebilirdi. Defansta çok iyi durduk, disiplinden kopmadık. Emre ile iyi şanslarımız vardı. Bakınca onların penaltısı verilebilir. Geriye düştük ama skoru hemen değiştirdik, bunun için de çok mutluyum. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum, pes etmedik, çok koştuk. Turnuvaya iyi başlamak istedik, 1 puan ilerleyen maçlar için iyi olabilir. Bugün maçın hakkı 1 puandı."

Mehmet Topal: "Alnımızın akıyla Dünya Kupası'na gitmek istiyoruz"

Hırvatistan karşısında ay-yıldızlı takımın en iyi isimlerinden olan kaptan Mehmet Topal da zorlu deplasmandan 1 puan almanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Mehmet, grubun iyi takımlarından birine karşı oynadıklarına dikkati çekerek, "Hırvatistan çok iyi oyunculara sahip. İyi mücadele ettik, buradan 1 puan almak bizim için çok önemli. Grupta herkes berabere kalmış bu da bizim için iyi oldu. Zorlu bir gruptayız, inşallah alnımızın akıyla Dünya Kupası'na gitmek istiyoruz. Milli takım kaptanlığının tarifi yok, bizim için bir şeref. Ben de diğer takım arkadaşlarım gibi elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, takıma faydalı olduysam benim için ayrı bir mutluluk." ifadelerini kullandı.

Modric: "Bu sonuç bizim için hayal kırıklığı"

Hırvatistan Milli Takımı'nın yıldız ismi Luka Modric ise Türkiye'ye karşı çok fazla pozisyona girdiklerini ama bunun galibiyet için yeterli olmadığını kaydetti.

Modric, futbolda bazen böyle şeylerin olabileceğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu sonuç bizim için hayal kırıklığı. Bugün çok şanssızdık. Çok fazla gol pozisyon yakaladık ama top içeri girmek istemedi. Grubumuz çok zor, çok kaliteli takımlar var. Önümüzde uzun bir yol var, bundan sonraki maçlara odaklanacağız."

Hırvat futbolcu, Arda Turan'ın milli takım kadrosunda yer almaması ilgili olarak da "Arda'nın kadroya alınmaması ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Bu Türk teknik direktörünün bileceği bir iş." dedi.

Emre Mor'un kaliteli bir isim olduğunu ifade eden Modric, "Emre çok yaratıcı bir oyuncu. Borussia Dortmund onu aldı ve onun büyük bir kariyeri olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Topal Hırvatistan Ali Dürüst Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title