Haberler

Maçın Ardından

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yenen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, sürekli futbol kalitesini artırmaya çalışan bir takım olduklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yenen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, sürekli futbol kalitesini artırmaya çalışan bir takım olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Avcı, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettiklerini hatırlatarak, "Geçen sezon olduğu gibi ligi dördüncü bitirdik. Geçen sezon 59 puan toplamıştık, bu sezon da 59 puan topladık. Sürekli futbolun kalitesini artırmaya çalışan bir takımız. Oyuncularıma emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Önümüzdeki sezonun takvimini henüz açıklamayan Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) eleştiren Abdullah Avcı, "Türk futboluyla ilgili söylemek istediğim şeyler var. Avrupa kupalarına katılan bir takımız ve henüz TFF önümüzdeki sezonun takvimini açıklamadı. Ben Avrupa kupalarına göre planlama yapıyorum ancak gelecek sezonu ne zaman açacağız belli değil. Federasyonda bu planlamayla kim ilgileniyorsa takvimi açıklamalarını bekliyorum." diye konuştu.

Stat zeminleriyle ilgili eleştirilerde de bulunan Avcı, zeminlerin çok kötü olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Futbolun kalitesini artırmak istiyoruz ancak statların zeminlerinin bir standardı yok. Çimin santimine kadar standardını denetleyen belli bir şirketin olması gerekiyor. Ankara'ya gidiyoruz farklı bir zeminde oynuyoruz başka bir şehirde farklı bir zeminde oynuyoruz. Bu zeminler yüzünden oyuncularımız sakatlanıyor. Maçtan önce bir takım zeminin ıslatılmasını istiyor diğer takım ise ıslatılmasını istemiyor. Oynatmak istemeyen sahayı ıslatmak istemiyor. Bunların da belli bir standardı olması gerekiyor. Yedek kulübesinde de daha çok oyuncu olması gerekiyor."

Deneyimli teknik adam, ligde dördüncü olmuş ve Türk futboluna hizmet etmek isteyen biri olarak bunları gözardı edemeyeceğini belirterek, "Ligin son haftasındaki maçların hafta içine alınmasını neden kimse konuşmuyor? Takvimde böyle bir değişiklik var mıydı? Şampiyonluk yarışı devam etseydi bu değişiklik yapılacak mıydı? Kimse bunu konuşmadı. Türk futbolunun gelişmesini kimler istiyor. Türk futbolunda belli bir standardı yakalamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Karaman: "Elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalıştık"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, rakiplerinin ikinci yarıdaki hamlelerine karşılık veremediklerini belirtti.

Karaman, ligin son maçının bir anlamda iki takım için de prestij maçı şeklinde geçtiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ligin son maçına çıktık. İki takım için de prestij mücadelesiydi. Maçın başında Ahmet İlhan ile birkaç pozisyon bulduk. Rakibimizin de birkaç pozisyonu oldu. İkinci yarıda ise hücumda etkili olmadık. Emre Belözoğlu, Mossoro ve Mehmet Batdal hamlelerine karşılık veremedik. Rakibimizin topla daha etkili olması bizi zorladı. Bu sezon rakiplerimizden fazla maç yaptık. Ligin ikinci yarısında Süper Lig'de 17, kupada ise 13 maç oynadık. Bu da bizi rakiplerimizden geriye itti. Eldeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalıştık."

Hikmet Karaman, önümüzdeki sezon çok daha etkili bir Çaykur Rizespor oluşturacaklarını belirterek, Medipol Başakşehir'e Avrupa kupalarında başarılar diledi.

Kaynak: AA / Spor

Abdullah Avcı Başakşehir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title