Haberler

Maçın Ardından

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Çaykur Rizespor'la 0-0 berabere kalarak finale yükselen Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etme yolunda önemli bir yol aldıklarını söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Çaykur Rizespor'la 0-0 berabere kalarak finale yükselen Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etme yolunda önemli bir yol aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Riekerink, maça başlarken hedeflerinin, rakibin ümitlenmesinin önüne geçmek ve finale kalmayı başarmak olduğunu kaydederek, "Kupada finale kalmak, kulübümüze duyduğumuz sorumluluk açısından çok önemliydi." dedi.

Galatasaray Kulübü'ne karşı mevcut sorumluluklarının, Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek olduğunun altını çizen Hollandalı teknik adam, "Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak veya ligi 5. sırada tamamlayarak bu hedefe ulaşabiliriz. Dürüst olmak gerekirse, ligdeki durum sadece bize bağlı değil. Kendi elimizdeki fırsat ise kupada final oynayacak olmamız." diye konuştu.

Sergiledikleri performans nedeniyle oyuncularını tebrik eden Riekerink, "Buradan takımımı tebrik etmek istiyorum. Mental olarak çok iyi hazırlandılar, final oynamak istediler ve bunu başardılar. Tabii ki hatalar da yapıldı. Bazen fazla defansif oynandı, Muslera'nın çıkardığı toplar var." değerlendirmesinde bulundu.

"Sinan'ın dönüşünden dolayı mutluyum"

Jan Olde Riekerink, uzun süreli sakatlığı sonrası A takımla ilk maçına çıkan Sinan Gümüş'ten övgüyle bahsetti.

"Sinan'ın geri dönüşünden çok mutluyum. Maçta 20 dakika oynadı ve bu zamanı iyi değerlendirdi." şeklinde konuşan Riekerink, "Yarınki durumuna da bakacağız. Beşiktaş maçında daha uzun süre alabilir." ifadelerini kullandı.

Sinan'ın sahadaki performansıyla taraftarları heyecanlandırdığı yönündeki bir soru üzerine Hollandalı çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Aslına bakarsanız benim de en fazla heyecanlandığım zamandı. Sinan'ı daha önceden bildiğimi ve tanıdığımı söylersem doğru olmaz. Gerçekten çok güzel bir geri dönüş yaptı. Beklentiler, sezon sonuna kadar takıma gelemeyeceği yönündeydi. Onu bu kadar çabuk kadroya dahil eden sağlık ekibimizi tebrik ediyorum. Onunla ilgili bana en sağlıklı bilgileri Orhan Ak hoca verdi. Önemli bir oyuncu olduğunu söyledi. Bugünkü oyunundan sonra benim de kişisel düşüncem bu yönde. Maç içinde yaptıkları bence takdiri hak ediyor."

Beşiktaş maçıyla ilgili yöneltilen sorular üzerine, önlerinde hazırlanmak için 3 günleri bulunduğunu hatırlatan Riekerink, sakatlığı bulunan oyuncuların durumunun da bu süre içinde netleşeceğini anlattı.

Sezon sonunda alt yapıdaki görevine mi döneceği yoksa yönetimden farklı bir beklentisi mi olduğu şeklindeki soruya ise Hollandalı çalıştırıcı, "Şu anda burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Önemli ve zor bir sorumluluk. Ben sezon sonuna kadar bu görevi aldım. Sonrasında ise nasıl bir teknik adamla çalışılacağına yönetim karar verecektir. Ben her türlü kararlarına saygılıyım." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title