Haberler

Maçın Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'la golsüz berabere kaldıkları maçta önemli iki puan kaybettiklerini ancak ligin henüz bitmediğini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'la golsüz berabere kaldıkları maçta önemli iki puan kaybettiklerini ancak ligin henüz bitmediğini söyledi.

Pereira, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısındaki açıklamasında, zor bir maç oynadıklarını, son vuruşları iyi yapamadıkları için kazanamadıklarını belirtti.

Osmanlıspor'un iyi bir takım olduğunu ve rakiplerine zorluk çıkardığını anlatan Portekizli teknik adam, şöyle konuştu:

"Ofansif anlamda kalite eksikliği yaşadık. Rakibimize agresifliğimizle kontratak şansı vermedik. Son pas ve son kararlarda eksiktik. 0-0'lık sonucu kabul etmek zorundayız. 2 puan kaybettik. Ligin bu döneminde puan kaybı duygusal olarak büyük etkiler bırakır. Sakin kalmalıyız. Maçlarımız var. Çok puan var daha. Lig bitmedi bugün. Biz de Beşiktaş da puan kaybedecek ama biz kaybetmemeliyiz."

Önlerindeki maçları kazanarak Beşiktaş'ın puan kaybetmesini bekleyeceklerini aktaran Pereira, "Önemli 2 puan kaybettik. Ligin kritik bir dönemindeyiz. Taraftarlarımızda ve futbolcularımda heyecan hissettim. Sakin kalmalıyız. Futbolcularımı suçlayamam, ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Ön tarafta istediğimiz sonuca gidecek hamleyi yapacak kalite eksikliğimiz vardı. Önemli bir maçtı ama her şeyi belirleyecek bir maç da değildi." değerlendirmesini yaptı.

"Beşiktaş'ın iyi bir takımı, kalitesi yok mu?"

Vitor Pereira, şampiyonluk yarışında iki kaliteli takımın olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe'nin sezon başında yıldız transferler yaptığı ve şu anda Beşiktaş'ın 3 puan gerisinde olduğu hatırlatılarak yöneltilen "Suç kimde?" sorusuna Portekizli teknik adam, şöyle cevap verdi:

"Şu an 3 puandan daha fazlası belki de. Niye illa birinin kabahati olmalı? Beşiktaş'ın iyi bir takımı, kalitesi yok mu? Osmanlıspor kalitesiz bir takım mı? Bizim de kalitemiz var. Örneğin, Galatasaray geçen sene şampiyon oldu. Yeni oyuncular aldılar. Kaç puan gerideler, bilmiyoruz bile. Eğer bu ligde tek takım biz olsaydık çok daha kolay olurdu işimiz. Bir başka iyi takımla mücadele ediyoruz. Fenerbahçe ve Beşiktaş birbirine yakın seviyede takımlar. Bu ligde 10 puan farkla şampiyon olmak mümkün değil. Zorlu bir ligde mücadele ediyoruz. Avrupa'da da yolu en uzun süren takım olduk. Kupada ve Avrupa'da Beşiktaş bizden önce elendi. Beşiktaş'ın belki de performansı bu sezon bize denk geldi. Burası elimizi kolumuzu sallayarak gideceğimiz bir lig değil. Belki Beşiktaş da Galatasaray gibi olabilirdi ama Beşiktaş çok iyi bir takım. Para oyuncuları alır ama takım yapmaz. Takım olmak başkadır ve şu anda kaliteli iki takımın mücadelesini izliyoruz. Gelecek sezon da burada olursam güçlü bir takım olacağız. Bu sene şampiyon olacağımızı düşünüyorum ama seneye de kalırsam şampiyon olacağız."

Pereira, bu sözlerinin ardından, bir gazetecinin "Uzun yıllar sizi Türkiye'de görmek istiyoruz." ifadesine, "İnşallah ama şampiyon olarak. Ben buraya şampiyon olmaya geldim." şeklinde karşılık verdi.

"Beşiktaş'ın da maçları kolay değil"

Karşılaşmadan sonra Mehmet Topal ve Volkan Şen'in saha içindeki üzüntüsünün sorulması üzerine Pereira, şunları söyledi:

"Topal'la konuştum. Maçlarımızı kazanırsak mücadeleye devam edeceğiz. Önümüzdeki Torku Konyaspor ve Galatasaray maçları çok önemli. Hiçbir şey bitmedi. Topal'ın veya Volkan Şen'in bugünkü reaksiyonlarını vermemeliyiz. Türk oyuncuların duygusal taraflarını anlıyorum. İkisini de çok iyi tanıyorum. Konya'da güçlü bir cevap vermeliyiz. Şu anda yapmamız gereken yıkılmamak ve duygusal dengeyi kaybetmemek. Panik olmamalıydık. Ligler bu şekilde kazanılmıyor. Takım kimliğimizi sahaya yansıtmamız gerekiyor. Panik olmadan şampiyonluk yolunda gitmeliyiz. Goller kaçabilir ama sürekli eller başın üstünde olmamalı. Taraftarlarımızda da bunu gördüm. Onlara teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı. Sezon sonunda kimin şampiyon olacağını hep birlikte göreceğiz. Bunu, bu skoru temizlemek için söylemiyorum."

Türkiye'de çalışmaktan mutlu olduğunu aktaran Pereira, güvenlik nedeniyle ertelenen Galatasaray maçından sonra endişe duyup duymadığı konusunda da, "Yönetim kurulumla taraftarımla çok mutluyum. Terör kısmı ise, böyle bir olay olduğunda tabii ki çocuklarımızı ailemizi düşünüyoruz ama bunun maçlarla kesinlikle alakası yok. Sorumluluğu kabul etmemiz lazım. Bu, oyunun ardından kabul edilebilir bir sonuç. İnanıyorum ki şampiyon olmamız hala mümkün." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title