Haberler

Sergen Yalçın: "Beşiktaş tarihinin en zor antrenörlük görevini ben yapıyorum"

Güncelleme:

- Sergen Yalçın: "Beşiktaş tarihinin en zor antrenörlük görevini ben yapıyorum"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın:

"Futbolda ofansif ya da defansif diye bir şey yoktur"

"Lütfen tercihlerimize de saygı duyun"

DENİZLİ - Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Denizlispor maçının ardından, takımın oyunundan memnun olduğunu belirterek, "Beşiktaş tarihinin en zor antrenörlük görevini ben yapıyorum" dedi.

Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Denizlispor'u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Teknik Direktör Sergen Yalçın, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Zorlu bir mücadele olduğunu ifade eden Sergen Yalçın, "İyi bir galibiyet oldu. 2 şekilde yorumlamak lazım. 3-0'a kadar olan bölüm ve 10 kişi kaldıktan sonraki bölüm, bence biraz farklı. Bugün çok iyi oynadık. 10 kişi kalmasaydık, çok daha farklı bir müsabaka olabilirdi. Ama 10 kişi kaldıktan sonra 2 gol yedik. Neticesinde bugün için arzuladığımız 3 puandı. Oyuncularımın performansından ve mücadelesinden çok memnunum. Arayı çok iyi değerlendirdik, çok da tempolu oynadık bugün. 10 kişi kalana kadar oyunun tamamen hakimi bizdik. 10 kişi kaldıktan sonra rakibe bir iki pozisyon verdik. Zaten o 2 top kalemizde gol oldu. 3-2'lik skor bize en azından bir nefes alma imkanı sağladı. Biraz en azından kafamızı rahatlattı. Bundan sonra aynı mücadeleyi, aynı savaşı saha içerisinde gösterirsek yavaş yavaş taraftarımızı ve camiamızı mutlu ederiz diye düşünüyorum" dedi.

"Beşiktaş tarihinin en zor antrenörlük görevini ben yapıyorum"

Bir basın mensubunun "Gençlerbirliği maçından sonra uzun bir süre antrenman şansı yakaladınız. Bu sürede takımda neler değişti?" sorusunu cevaplayan Yalçın, "Bu soruya cevap vermek için sezon başına dönmek lazım. Çok zor bir süreçte görev alıyoruz. Şu anda tahminim o ki, Beşiktaş tarihinin en zor antrenörlük görevini ben yapıyorum. Pandemi dönemi, taraftarın olmaması, ekonomik sıkıntılar, hiç hazırlıksız bir dönemde önümüze çıkan Avrupa maçları, hiç antrenman yapmadan çıktığımız maçlar yani saçma sapan bazı şeyler oldu. Bunların karşılığında çok yıprandık. Oyuncularımızda yıprandı, bizde yıprandık. Çünkü aldığımız sonuçlar, maalesef iyi olmayınca büyük takımda bunu karşılamak biraz zor oluyor, kolay olmuyor. Sürekli kendimizi yenilemeye çalışıyoruz. 3 haftalık süreçte iyi antrenmanlar yaptık. Antrenman ve maç eksiği olanlar, hazır olmayanlar ve sonradan gelen transferler bizim için çok ciddi uyum süreci oldu. Oyuncularımızı iyi hazırladık. Bugün oyunun başlangıcından 3-0'lık bölüme kadar zaten sahada inanılmaz koşan, istekli, arzulu, kazanmak isteyen, sürekli gol atmak isteyen ve pres yapan çok iyi bir oyuncu grubu vardı. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Bugün için galibiyet çok önemliydi, oyuncularıma çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Lütfen tercihlerimize de saygı duyun"

Kendisine yapılan eleştirileri de cevaplayan deneyimli teknik adam, "Ben büyük takım teknik direktörüyüm. İşler kötü gittiği zaman elbette eleştirileceğim. Çıkarttığım kadroyu, hamlelerimi, oyuncuların mevkilerini, performanslarını beğenmeyecekler, bunlar çok normal şeyler, bunlar doğal şeyler. İnsanların bilmesi gereken şeyler var. Özellikle yorumculara söylüyorum; futbolda ofansif ya da defansif diye bir şey yoktur. Kendimizi biraz yenileyelim. Oyun çok gelişti artık. Yani merkez orta sahada 3 tane oynayan oyuncunun ofansifmiş, defansifmiş, bunların tartışması 15-20 sene önce yapılıyordu. Artık yapılmıyor. Top rakipteyken bütün oyuncular savunma oyuncusudur, top bizdeyken bütün oyuncular hücum oyuncusudur. Futbolun ana teması budur. Eleştiri yaparken lütfen biraz daha dikkatli davranın. Çünkü oynattığımız oyuncular, seviyesi yüksek oyuncular. Bugün orta sahada Dorukhan, Atiba ve Josef'i oynatıyoruz. Bu üçlü orta sahada çok tartışılacak bir üçlü değil. Bazı oyuncularımızın sizin bilmediğiniz eksikleri var. Fizik güç eksikleri olanlar, antrenman yapmayanlar, hem sezon başı yapmayan hem de antrenmanlara katılmayan arkadaşlar var. Bunları söylemiyoruz, bilmiyorsunuz. O yüzden eleştiri yapıyorsunuz. Her şeyi açıklayamıyoruz. Bize lazım olan en dinamik üçlü ile oynadık. Adem Ljajic, Oğuzhan var, Mensah gelecek, onlar da oynayabilir ama şu anda tercihim bu. Lütfen tercihlerimize de saygı duyun" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Denizlispor Beşiktaş Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title