Haberler

Macera Tutkunları Yarıyıl Tatilinde Muğla'yı Tercih Etti

DURMUŞ GENÇ - ALİ BALLI - Yaz aylarında çok sayıda turistin ziyaret ettiği Muğla, kültürel varlıkları ve muhteşem doğasıyla yarıyıl tatilinde de macera ve doğa tutkunlarının adresi oldu.Sömestir tatilini Muğla ve ilçelerinde geçirenlerden bir bölümü dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Babadağ'dan atlayış yapıyor, kimileri de rüzgar sörfünü tercih ediyor.Kış mevsiminde açık kalan bir kaç butik otelde konaklayan bazı ziyaretçiler ise ismini antik Karia döneminden alan, 800 kilometreyi bulan patika yollarıyla alternatif turizm çeşitliliği sunan Karia Yolu'nda yürüyüş yaparak doğal güzellikleri fotoğraflıyor.

"Dört mevsim turizme elverişli"

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerinin iklimi ve elverişli hava şartları sayesinde dört mevsim turizme elverişli olduğunu söyledi.Yarıyıl tatilinde özellikle macerasever ve doğa tutkunu tatilcilerin tercihini Muğla'dan yana kullandıklarını vurgulayan Çelik, "Özellikle kış şartlarında daha çok kullanılan Babadağ'daki bin 200 pistinden havalanan yamaç paraşütçüleri, Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı bulurken Gökova Körfezi'nde de rüzgar ve uçurtma sörfü yapma heyecanını yaşıyor. Ayrıca birçok tatilci ise Bodrum'da havaların müsait olması dolayısıyla yelken sporu yapıyor" dedi.Muğla'nın ikliminin çevredeki bir çok kente göre ılıman olmasının avantaj sağladığına işaret eden Çelik, Denizli, Burdur, Isparta, Aydın ve İzmir'den çok sayıda ziyaretçiyi yarıyıl tatilinde kentte ağırladıklarını dile getirdi.

Öğrenciler kültür turuna geliyor

Çok sayıda öğrencinin ailesiyle bölgedeki kültür turlarına katıldığını anlatan Çelik, ziyaretçilerin özellikle Dalyan'daki Kaunos Antik Kenti ve kaya mezarları, Yatağan'da Stratonikeia Antik Kenti ve diğer ören yerlerini gezerek vakit geçirdiklerini ifade etti.Doğayla baş başa, köy köy dolaşarak tatil yapmak isteyenlerin Muğla ve ilçelerini tercih ettiğini belirten Çelik, "Bu kapsamda çok sayıda ziyaretçi de bölgedeki yürüyüş ve bisiklet rotalarını kullanarak güzel bir gün geçiriyor. Doğayı, sessizliği sevenler, özellikle yoğun çalışan insanlar bu bölgeyi tercih ediyor" diye konuştu.

"Bodrum her mevsim gözde"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise yarıyıl tatilinde çok sayıda ziyaretçinin dünyaca ünlü plaj ve mahallelere sahip ilçeyi tercih ettiğini vurguladı. Bodrum'un ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunduğuna dikkati çeken Kocadon, şöyle konuştu: "Yarıyıl tatilinin başlamasıyla Bodrum sokaklarında bir canlılık var. Yalıkavak Mahallemizde bin kişinin katılımıyla yelken yarışı yapılıyor. Bodrum her zamanki gibi günlük, güneşlik. Yarıyıl tatilinde ailelerin çocuklarıyla dinlenmek için en ideal yerlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Biz özellikle 2016 yılında turizm sezonunda yoğun bir çaba içine girdik. Bodrum'un tanıtımıyla ilgili sosyal medya üzerinden ve fuarlarda tanıtım yapıyoruz."Kocadon, bölgenin yakın illerde yaşayan günübirlik ziyaretçiler tarafından da yoğun olarak tercih edildiğini dile getirdi.

"Bodrum'da yerli turist hareketliliği"

Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala da Bodrum'un yarıyıl tatilinde de tercih edildiğine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bodrum Yarımadası'nda her mevsim bir hareketliliğin, bir kalabalığın olduğunu görüyoruz. Bodrum'un kendi sevenleri ve müşterileri her dönem var. Dolayısıyla bunların bir kısmı kendi evlerine geliyor bir kısmı da otellere geliyor. Otellerimizde yapılmış rezervasyonlar var ve bunlara ek olarak genç yelken sporcuları Bodrum'a spor yapmak için geldiler. Onların aileleri ve hocaları da geldi. Türkiye'nin bu soğuğuna rağmen Bodrum'un sıcak güneşinde buluşmak isteyenlerin hepsi Bodrum'a geliyor."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Veli Çelik Babadağ Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title