Haberler

Macar Yeşiller Partisi Eş Başkanı Andras Schiffer Açıklaması

Macar Yeşiller Partisi eş başkanı Andras Schiffer, "Halkın oyları ile seçilmiş Mursi'yi askeri darbe ile deviren komutan Sisi'nin Macaristan'da misafir edilmesi ve fahri doktora verilmesi Macaristan'ın ayıbıdır" dedi.

Macar Yeşiller Partisi eş başkanı Andras Schiffer, "Halkın oyları ile seçilmiş Mursi'yi askeri darbe ile deviren komutan Sisi'nin Macaristan'da misafir edilmesi ve fahri doktora verilmesi Macaristan'ın ayıbıdır" dedi.

Macar Yeşiller Partisi (LMP) Eşbaşkanı Andras Schiffer, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Macaristan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyarete sert tepki göstererek şunları söyledi, "Maalesef Macar Başbakanı, kendi ülkesinde askeri darbe ile yönetimi ele geçiren ve önceki cumhurbaşkanını idam etmek isteyen askeri bir diktatörü Macaristan'a davet ediyor ve destekliyor."

Schiffer ayrıca, "Serbest seçimlerle yönetime gelmiş hükümeti askeri darbe ile bir devlet başkanını devirmek ve onu idam etmeye çalışmak modern Avrupa demokrasisinde yeri yoktur ve buna karşı mücadele etmek gerekiyor" dedi.

Bir gazetecinin Sisi'nin Almanya ziyareti ile ilgili sorusu hakkında ise Schiffer, "Bazı Avrupa güçleri ahlaksız politika yürütüyor. Bu ahlaksız politikanın, Kuzey Afrika'da, Orta Doğu'da nelere sebep olduğunu görüyoruz. Onların bu ahlaksız politikasını Macaristan'ın da takip etmesi gerekmiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Macaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title