Haberler

Macar Şairler Tekirdağ'a Geliyor

Güncelleme:

Macar şairler, Uluslararası İstanbul Şiir Festivali 2015 kapsamında Tekirdağ'a gelecek.

Macar şairler, 'Uluslararası İstanbul Şiir Festivali 2015' kapsamında Tekirdağ'a gelecek.

11 Kasım Çarşamba günü Tepebaşı Pera Palas Jumeirah otelinde başlayan 'Uluslararası İstanbul Şiir Festivali' 10'u yurt dışından olmak üzere toplam 18 şairi ağırlıyor. Bu yılki festivalde dikkat çeken bir ülke de Macaristan oldu. İstanbul Balassi Enstitüsü, 14 Kasım günü saat 19.00'da Macar Kültür Merkezi'nde Macar şairlerin katılımıyla çok özel bir şiir performans gösterisine imza atacak.

Ayrıca, Macar bağımsızlık hareketinin önderi Prens II. Ferenc Rákóczi'in, bir dönem yaşadığı ve sonra Rakoczi Müzesi'ne dönüştürülen Tekirdağ'daki evine Macar şairler Janos Terey, Arpad Kollar ve Balazs Szöllössy konuk olacak. Tekirdağ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından koordinasyonu sağlanan etkinlik 14 Kasım Cumartesi günü saat: 15.00'de söyleşi ve şiir okumaları ile başlayacak. Programa ayrıca Türk şairler Adnan Özer, Enver Ercan ve İrfan Yıldız da katılacak. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title