Haberler

Bakan Çelik ve Bağış, Operasyon Sorusunu Yanıtlamadı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile AB Bakanı Bağış, basın mensuplarının 17 Aralık operasyonu ile ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

*her iki bakan da, açılış sonrasında basın mensuplarının 17 Aralık operasyonu ile ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM İstanbulDHA

Macar Kültür Merkezi, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katılımıyla İstiklal Caddesi'nde açıldı. Her iki bakan da, açılış sonrasında basın mensuplarının 17 Aralık operasyonu ile ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Macar Kültür Merkezi'nin açılış töreninde İstiklal Caddesi üzerinde kurulan kürsü de konuşan Macaristan Başbakanı Victor Orban, şimdiye kadar neden Türkiye'de Macar Kültür Merkezi yoktur diye düşündüğünü belirterek, "Benim de çok şaşırdığım bir konu. Gelirken hazırlık yaparken, arabayla şehirden geçerken cevabı aldım soruma. 13 sene önce buradaydım. Başbakan farklı birisiydi. Kendisi tamamen başka bir yerdeydi. Siyaset başkaydı. Şehrin yüzü de farklıydı. Aradan 13 sene geçti ve aradaki fark çok büyük. Teknik gelişmelerden bahsetmiyorum sadece; köprüler, tüneller hızlı tren ve yeni binalar. Türkiye son 10 seneyi başarıyla geçirdi. Küreselleşmeyle başa çıkan az ülke var ama Türkiye başarıyla bu süreci geçirdi. Gelişme gözle görülüyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise, Başbakanı Orban'a hitaben " Yakın zamanda ülkenizi ziyaret ettim. Osmanlı eserlerine ama bilhassa şehitliklerimize gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu Macar Kültür Evi'nin ülkelerimiz arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Pek çok dostluk projemiz var" diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, " Türk ve Macar halkı arasında derin bir dostluk var. Bugün çoğu kişi bilmez Zigetvar ve Trabzon kardeş şehirlerdir. Çünkü birisi dünya ve insanlık tarihine adını yazdırmış Kanuni Sultan Süleyman'ın doğum yeri biri de ölüm yeri. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Macar Başbakanı Orban arasındaki dostluk da iki ülke arasındaki dostluğu farklı bir yere taşımaktadır. Macaristan'ın anayasası bile Kütahya'da konuk ettiğimiz kral Layoş tarafından yazılmıştır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Macar Kültür Merkezi'nden ayrılan bakanlar Çelik ve Bağış, gazetecilerin 17 Aralık operasyonu hakkındaki sorularını cevapsız bıraktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Victor Orban Egemen Bağış Ömer Çelik Politika Güncel Haberler

title