Haberler

Maça Kızaklı Servis

Kar, Tipi ve Sibirya Soğukların Etkili Olduğu Erzurum'da Düzenlenen Köyler Arası Futbol Maçına Yetişmeye Çalışan Futbolcular, Kapalı Köy Yollarını Atlı Kızaklarla Aşıyor, Buz Tutan Kramponlar Pürmüzle Isıtılıyor.

Kar, tipi ve Sibirya soğukların etkili olduğu Erzurum'da düzenlenen köyler arası futbol maçına yetişmeye çalışan futbolcular, kapalı köy yollarını atlı kızaklarla aşıyor, buz tutan kramponlar pürmüzle ısıtılıyor.

Kar ve tipi sonrasında 350'e yakın köy yolunun halen kapalı bulunduğu Erzurum'da gece hava sıcaklığı da eksi 33 derece olarak kaydedildi. Tüm olumsuz hava şartlarına rağmen futbol aşkıyla yanan bazı köylüler, Dadaşköy Belediyesi tarafından Dadaşköy beldesinde düzenlenen köyler arası futbol turnuvasına gelebilmek için kapalı köy yollarını bin bir güçlükle aştı. Atlı kızaklara binerek kapalı yolları aşan köy takımı futbolcuları, buz tutan kramponlarını da minibüs içerisinde yakılan pürmüz ateşiyle çözdü.

Takımlarını destekleyen köy sakinleri de minibüslerin içerisini tribüne çevirerek bir yandan maçları takip etti bir yandan da soğuktan donan el ve ayaklarını pürmüzle ısıttı.

Atlı kızaklarla köy yollarını aşıp maça yetişebildiklerini ifade eden futbolcular, "Geçen hafta yağan kar ve tipi sonrasında yollarımız kapandı. Ama bizler futbolu çok seviyoruz. Köyler arası dostluk, arkadaşlık müsabakaları bu maçlar. Yollar kapalı olsa da atlarımız, kızaklarımız var. Bin bir güçlükle yolları aşıp geldik. Soğuğa karşı da pürmüzlü ısınma yöntemimiz var" diye konuştu.

Öte yandan Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 33 derece olarak ölçüldü. Hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 31, Erzincan'da eksi 30, Ardahan'da eksi 29, Muş'ta eksi 22, Bayburt'ta eksi 18 ve Gümüşhane'de eksi 17 derece olarak ölçüldü.

(AA-İRT-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title