Haberler

Maaşı Az Bulan Maden İşçileri İşbaşı Yapmadı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesine Bağlı Kandilli Beldesinde Kömür İşleten Hema Endüstri'de Çalışan İşçiler, Verilen Ücreti Az Bularak İşbaşı Yapmadı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde kömür işleten HEMA Endüstri'de çalışan işçiler, verilen ücreti az bularak işbaşı yapmadı.

Kandilli beldesinde kömür işleten HEMA Endüstri'de çalışan maden işçileri, dün akşam vardiyasından bu yana iş başı yapmıyor. Yaklaşık 300 işçinin çalıştığı işletmede, üretim tamamen durdu. Vardiyaya gelen işçiler seçtikleri temsilcileri anlaşma yapmaları için İşletme Müdürü Nuh Baş'a gönderdi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeler sonucunda kendilerine önerilen rakamlardan tatmin olmayan işçiler, evlerine geri döndü.

HEMA'da çalışan Cemil Çivi, bir sene önce nişanlandığını belirterek, "Aldığım ücretle beyaz eşya parasını bile ödeyemedim. Bu gidişle zor evleniriz" diyerek aldığı ücretten yakındı. Madende arın ustası olan Niyazi Özbay da, 500 YTL civarında ücret aldığını söyledi. İşçilerden Osman Gülmez ise asgari ücretle çalıştığını kaydederek, "Aldığım para nedeniyle ailemi geçindirmekte zorlanıyorum. Ücretlerimizin artmasını istiyoruz" dedi.

İşçiler, ücretlerin tatmin edici rakama ulaşmaması halinde iş başı yapmayacaklarını kaydetti.

(BA-AK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title