Haberler

M 60 Tanklarının Modernize Projesi Tamamlandı

İsrail Firması Tarafından Modernize Edilen 170 Adet M 60 Tankından Sonuncusu, Kayseri'de Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün Katıldığı Törenle Teslim Edildi.

İsrail firması tarafından modernize edilen 170 adet M 60 tankından sonuncusu, Kayseri'de Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katıldığı törenle teslim edildi.

Modernize çalışmalarının büyük bölümünün yürütüldüğü 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığında düzenlenen teslim törenine, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, İsrail Milli Savunma Bakanlığı ve projenin ana üstlenicisi IMI firmasının temsilcileri katıldı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla geliştirilen projelerde ülke sanayisinin azami katkı sağlamasını hedeflediklerini belirtti.

Uzun vadeli milli çözümler öngören projelerin yanı sıra, ara çözüm olarak başlatılan M 60 tanklarının modernizasyonu projesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın harekat etkinliğimizin devamlılığının temin edildiğini ifade eden Gönül, şunları söyledi:

''Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyada barış ve istikrara olumlu katkı yapmaya devam edebilmesi, Silahlı Kuvvetlerimizin güçlü ve caydırıcı yeteneklere sahip olmasını zaruri kılmaktadır. Ülkemizde ardı arkasına başlatılan milli projeler ile savunma sanayisinin geliştirilmesi için bugüne kadar önemli adımlar atıldı. Türk savunma sanayi, kara araçlarından, her türlü su üstü deniz muharip aracına, güdümlü silah sistemlerinden, gelişmiş elektronik sistemlere, uçak modernizasyonları ve insansız hava araçlarına kadar geniş bir yelpazede Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını milli tasarım projeleriyle karşılayabilmektedir.''

-687,5 MİLYON DOLARLIK PROJE-

Törenin ardından, modernize edilen tanklar katılımcılar için test gösterisi yaptı. Fren testi, tırmanma, engel aşma, sudan geçme, hareket kabiliyeti gibi alanlarda hünerlerini sergileyen tanklar, geri vites sorunu konusunda yapılan eleştirilere karşılık olarak geri manevra da yaptı. Tanklar, test gösterisinden olumlu not aldı.

Modernize projesi kapsamında, 170 adet M 60 A1 tankı, M 60 T tankına dönüştürüldü. Temeli 2000 yılında atılan 687,5 milyon dolar bütçeli projenin ana yüklenicisi İsrail IMI firması oldu.

Proje ile güç kapasitesi ve süspansiyon sistemi geliştirilen tankların hareket kabiliyeti artırıldı, 120 milimetrelik yeni toplar ile menzili ve imha kabiliyeti artırıldı. Termal görüş sistemleri ile gece şartlarında muharebe imkanı sağlandı. Hibrid ile güçlendirilen zırhlar ile tanklar silahlara daha karşı güçlendirildi.

Projede, Türk savunma sanayi kuruluşları da görev aldı. Makine Kimya Enstitüsü tankların silahlarının modernizasyonunda ve ASELSAN elektronik sistemlerin geliştirilmesinde görev aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title