Haberler

Lüleburgaz'ın Galibi CHP

Güncelleme:

30 Mart yerel seçimleri sonucunda Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kazanan CHP oldu.

30 Mart yerel seçimleri sonucunda Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kazanan CHP oldu. Yaklaşık 7 aydır sürdürülen çalışmalar sonrası açılan sandıklardan çıkan sonuca göre CHP'li Emin Halebak yeniden başkan seçildi.

Lüleburgaz ilçesinde MHP'nin Mahir Altan ile birlikte gerçekleştirdiği yükseliş dikkat çekerken, AK Parti'de ise Gürel Balkan ile birlikte düşüş yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, yerel seçimlerde 68 bin 721 oyun 33 bin 660'sını alarak Lüleburgaz Belediyesini kazandı. MHP ise gerçekleşen seçimlerde 19 bin 249 oy alarak 2009 yılındaki aldığı oy sayısını yükseltti. AK Parti ise Gürel Balkan ile çıktığı yerel seçimlerde 14 bin 279 oy aldı.

Sandıktan çıkan sonuçlara göre, CHP 17+3 belediye meclis üyesi çıkartırken, MHP 7 belediye meclis üyesi, AKP ise 4 meclis üyesi çıkarttı.

CHP'li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri; Murat Gerenli, Günsel Solak, Kemal Pektaş, Zehra Artan, Cevat Orkun Anık, Rasim Aslan, Deniz Şahin, Özgen Yılmaz, Mine Dibek, Şeref Dinçer, Erol Özgür, Songül Abatay, Fuat Baldırlı, Darcan Yılmazoğlu, Tarkan Çakır, Burhan Keskinoğlu, Murat Gerdeme. Kontenjan; Şehbender Öztürk, Kevser Özkan, İsmail Yurdatapan.

MHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri; Armağan Erkan, Bahadır Ahmet Yakut, Aybike Erkal, Meliha Gemicioğlu, Mustafa Kalecik, Akın Çetinbaş, Enver Özgür.

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri; Fahri Cömert, Mehtap İleri, Bahri Yılmaz, Ali Midi.

İl Genel Meclis Üyeliğinde ise sonuç 3-1-1 oldu. CHP 3 il genel meclis üyesi çıkartırken AK Parti ve MHP ise 1'er il genel meclis üyesi çıkardı. Buna göre CHP'den Bora Terzi, Gürcan Kırım ve Yeşim Girgin il genel meclisi üyesi olurken, MHP'den Ertuğrul Koç, AK Parti'den ise Ceyhun Alkan il genel meclis üyesi oldu.

LÜLEBURGAZ'DA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ ALDIĞI OYLAR:

CHP Emin Halebak; 33 bin 660

MHP Murat Mahir Altan; 19 bin 249

AKP Gürel Balkan; 14 bin 279

HDP - Aytekin Bulut; 474

DP - Orhan Akyıldız; 355

İP - Özcan Başarır; 310

Saadet Partisi – Hilmi Sözen; 244

BBP – Bayram Karacan; 89

BTP – Zekiye Akyüz; 61 - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emin Halebak Lüleburgaz Kırklareli Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title