Haberler

Lüküs Hayat"Tan Mersinlilere Yeniden "Merhaba"

Mersin Devlet Opera ve Balesince (MDOB) daha önce sahnelenen "Lüküs Hayat" müzikali yarın kentte bir kez daha "perde" diyecek.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cemal Reşit Rey'in bestelediği, librettosunu Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Haldun Dormen'in sahneye taşıdığı müzikal, yarın Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde izleyici ile buluşacak.

Müzikalin orkestra yönetmenliğini Aytuğ Ülgen, dekor tasarımını Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, koreografiyi ise Serbülent Biçer üstlendi.

Eserde başlıca rolleri Devrim Özden Akın, Neslihan Ulaş, Ayşegül Devrim Serdar, Deniz Karausta, Gökçen Büyükaslan, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Melahat Yavuz, Tolga Erden, Seda Yörenç Sönmez, Ufuk Kasar, Gülden Vurandemir, Hasan Berk, Alpay Noyan Özbay, Nihan Evren, Burcu Özdoğan, Erdem Özdemir, Levent Yetkin, Ali Ulvi Karaca, Serkan Karagöz, Orhan Güllüler ve Baran Taner paylaşıyor.

Eserin konusu

İstanbul Şehir Tiyatrosu tarafından sipariş edilen ve ilk defa Cumhuriyetin 10. yıl kutlamaları vesilesiyle 1933 yılında sahnelenen eser, 1946 yılına kadar yoğun bir ilgi görerek büyük seyirci kitleleriyle buluşmuş, daha sonra 1958-1962 yıllarında tekrar sahnelenmişti. 1985 yılından bu yana ise kesintisiz sahnelenmeye devam eden "Lüküs Hayat", değişen toplumun batılılaşmayla yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşıyor. Müzikalde, küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ve Fıstık'ın hikayesini anlatıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cemal Reşit Rey Haldun Dormen Seyhan Mersin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title