Haberler

    Luis Enrique Gidiyor! Kim Gelecek?

    2014 yazında göreve geldiği Barcelona'da iki lig, iki Kral Kupası ve bir Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Luis Enrique, bu sezon takımın gösterdiği inişli çıkışlı performans sebebiyle tepki görmeye başlamıştı.

    2014 yazında göreve geldiği Barcelona'da iki lig, iki Kral Kupası ve bir Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Luis Enrique, bu sezon takımın gösterdiği inişli çıkışlı performans sebebiyle tepki görmeye başlamıştı. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda PSG deplasmanında alınan 4-0'lık yenilgi eleştirilerin dozajını yükseltirken, İspanyol teknik adamın kulüpteki geleceği yüksek sesle tartışıldı.



    Dün gece Sporting Gijon karşısında alınan 6-1'lik galibiyetin ardından düzenlediği basın toplantısında Enrique beklenen açıklamayı yaptı. Sezon sonu görevi bırakacağını söyleyen 46 yaşındaki teknik adamdan boşalacak koltuğa İspanyol basınında 5 aday gösteriliyor.



    Favori Sampaoli

    Favori aday Sevilla ile ilk sezonunda La Liga şampiyonluğu kovalayan ve Endülüs ekibini 7 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya taşıyan Jorge Sampaoli. Geçtiğimiz günlerde Barcelona hakkında sorulan bir soruya açık kapı bırakan Şilili teknik adam, oyun tarzı ve Messi'yle olan iyi ilişkileri nedeniyle Camp Nou'ya en yakın isim olarak görünüyor.



    Eski futbolcular radarda

    İkinci aday Ronald Koeman. 1992 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde attığı golle Barcelona'ya kupayı getiren Hollandalı, 6 sezon boyunca Johann Cruyff yönetiminde futbol oynadığı Barcelona kültürünü tanıyan bir teknik adam. Kariyerini Everton'da sürdüren Hollandalı, Valencia ile La Liga'da teknik adamlık deneyimi yaşadı ve 2008 yılında Kral Kupası zaferi elde etti.



    İspanyol basının diğer adayı Bordeuax'yu çalıştırdığı dönemde 7 yıllık Lyon hanedanlığını yıkan ve PSG ile üst üste üç sezon şampiyonluk sevinci yaşayan Laurent Blanc. Geçtiğimiz yaz PSG'deki görevine son verilen Fransız teknik adam, futbolculuk kariyerinde bir sezon Barcelona forması giydi. 51 yaşındaki Blanc, PSG'de top hakimiyetine dayalı oyun sistemiyle ligi sürklase etmesine rağmen Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalin ötesine geçemedi.



    Sürpriz adaylar Valverde ve Sacristan

    Luis Enrique'nin koltuğu için iki sürpriz aday var. 2013'den beri Athletic Bilbao'yu çalıştıran Ernesto Valverde ve 5 sezon boyunca Frank Rijkaard'ın yardımcılığını yaptıktan sonra 2011-2015 yılları arasında Barcelona B takımını çalıştıran Real Sociedad Teknik Direktörü Eusebio Sacristan.



    Kaynak: Eurosport

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Luis Enrique Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title