Haberler

Lübnanlı Otobüs Şoförlerinden Petrol Zammına Tepki

Lübnan'da Toplu Taşımacılık Sektöründe Çalışan Şoförler ve Araç Sahipleri Hükümetin Akaryakıt Fiyatlarına Yaptığı Zam Nedeniyle Bugün Beyrut'ta Bir Gösteri Düzenledi. Hükümetin Aldığı Zam Kararına Karşı Ayaklanan Şoförler, Gösteri Boyunca Yüksek Sesle Tepkilerini Dile Getirirken, Lübnan Ordusu da Olası Bir Taşkınlığı Engellemek İçin Çevrede Geniş Güvenlik Önlemleri Aldı.

Lübnan'da toplu taşımacılık sektöründe çalışan şoförler ve araç sahipleri hükümetin akaryakıt fiyatlarına yaptığı zam nedeniyle bugün Beyrut'ta bir gösteri düzenledi. Hükümetin aldığı zam kararına karşı ayaklanan şoförler, gösteri boyunca yüksek sesle tepkilerini dile getirirken, Lübnan ordusu da olası bir taşkınlığı engellemek için çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösteride şoförler, "Açız, yemek istiyoruz" şeklinde sloganlar atarken, kürsüden yapılan konuşmalarda hükümetin geri adım atmaması durumunda gösterilerinin düzenli olarak sürdürüleceği vurgulandı. "Sosyal güvenlik, iç barışın korunmasının garantisidir", "Gerçek milli birlik halkın ekmeğidir" yazılı pankartların açıldığı gösteride şoförler, "Dikkat edin, petrol zammının alevi yakıcıdır" şeklindeki afişlerle de hükümete üstü kapalı uyarıda bulundu. Mülhim Ali isimli bir

şoför, devletten petrol fiyatlarını indirmesini isteyerek, "Daha kışın başındayız, yazıktır bu halka. Bizim diğer Arap ülkeleri gibi petrolümüz yok" diye konuştu.

(SA-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title