Haberler

Lübnanlı Muaz'ın 28 Yıllık Osmanlı Para Koleksiyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: "Lübnan Para Koleksiyonları Derneği" Başkan Yardımcısı Hüseyin Muaz'ın Osmanlı parası koleksiyonundan parçalar göstermesi "Lübnan Para Koleksiyonları Derneği" Başkan Yardımcısı Hüseyin Muaz ile röportaj Lübnanlı Hüseyin Muaz, 28 yıldan beri oluşturduğu Osmanlı dönemine ait...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

"Lübnan Para Koleksiyonları Derneği" Başkan Yardımcısı Hüseyin Muaz'ın Osmanlı parası koleksiyonundan parçalar göstermesi

"Lübnan Para Koleksiyonları Derneği" Başkan Yardımcısı Hüseyin Muaz ile röportaj Lübnanlı Hüseyin Muaz, 28 yıldan beri oluşturduğu Osmanlı dönemine ait para koleksiyonuyla dünya rekorlar kitabına girmeyi hedefliyor.

"Lübnan Para Koleksiyonları Derneği" Başkan Yardımcısı Hüseyin Muaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı'nın son dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk yıllarında basılan eski paralardan oluşturduğu koleksiyonuyla dünya rekorlar kitabına girmeyi hedeflediğini söyledi.

Antika ve eski para merakının 9 yaşındayken başladığını aktaran 37 yaşındaki Muaz, küçüklüğünden bu yana eski paralarla ilgili yerli ve uluslararası sergilerdeki müzayedeleri yakından takip ettiğini ifade etti.

Osmanlı dönemine ait nadir bulunan eski paraları satın almak üzere Türkiye, Ürdün ve Romanya gibi birçok ülkedeki antikacıya gitmeye çalıştığını dile getiren Muaz, " Lübnan'da, Osmanlı dönemine ait kağıt paralardan oluşan en büyük koleksiyona sahibim. Osmanlı paralarını daha çok toplamak için yoğun mesai harcıyorum ve bununla rekorlar kitabı Guinness'e girmeyi hedefliyorum." dedi.

Henüz küçük yaşta Lübnan'ın eski paralarını araştırma merakının oluşmasıyla bu yola çıktığını anlatan Muaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Lübnan paraları üzerinden yürüttüğüm çalışmalarla, para birimimizin ortaya çıkmasına yol açan temel şartları öğrenmiş oldum. Osmanlı, 400 yıl boyunca hükmettiği Lübnan ve Ortadoğu'nun diğer bölgelerinde kendine ait bir para birimi kullanıyordu. Osmanlılar, tarihi boyunca büyük imparatorluğa hizmet edecek güçlü bir ekonomi ve ticaret sistemi kurmayı başarmıştı. Dolayısıyla Lübnan'da daha önce kullanılan Osmanlı ve Türk paralarına ilgi duydum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Osmanlı Türkiye Lübnan Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title