Haberler

Lübnan Müftüsü Şeyh Deryan'dan Dünya Kudüs Haftası'na destek

Güncelleme:

Lübnan Müftüsü Şeyh Abdullatif Deryan, 6-12 Mart arasında düzenlenmesi planlanan Dünya Kudüs Haftası'na destek verdiğini açıkladı.

Lübnan Müftüsü Şeyh Abdullatif Deryan, 6-12 Mart arasında düzenlenmesi planlanan Dünya Kudüs Haftası'na destek verdiğini açıkladı.

Lübnan Müftülüğünden yapılan açıklamada, Şeyh Deryan, Lübnan'daki Filistin ve Kudüs'e Destek Daimi Komitesiyle müftülük binasında bir araya geldi.

Açıklamada, söz konusu "Dünya Kudüs Haftası" organizasyonunun Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde dünyadaki çeşitli alim birlikleri ve kuruluşlarının katılımıyla başlatıldığı vurgulandı.

Görüşmede, Müftü Deryan, recep ayının son haftasının Dünya Kudüs Haftası etkinliklerine ayrılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu münasebetle recep ayında Lübnan'daki tüm camilerde iki cuma hutbesinin Kudüs'e, İsra ve Miraç olaylarına tahsis edileceğini belirtti.

Komite Başkanı Şeyh Ahmed Derviş el-Kurdi de İsrail'le normalleşmeye karşı mücadele kapsamında tüm dünya Müslümanlarına Dünya Kudüs Haftası'nda Filistin ve Kudüs'e destek etkinlikleri düzenleme çağrısı yaptı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği de 22 Şubat'ta recep ayının son haftasının Kudüs ve Aksa haftası olması yönünde duyuru yapmıştı.

Öte yandan Komite internet sitesinden, söz konusu haftanın Mescidi Aksa'yı koruyan murabıtları desteklemek amaçlı ve Selahaddin el-Eyyubi'nin 27 Recep 583 hicri tarihinde Kudüs'ü Haçlıların elinden almasının anısına düzenlendiği belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Lübnan Kudüs Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title