Haberler

Lübnan'dan Kaçan Türklerden Bazıları İstanbul'a Ulaştı

İsrail Askerlerinin Bombardımanının Sürdüğü Lübnan'dan Kaçan Türk Kafilesi, İstanbul'a Ulaştı. Çocukların Da Bulunduğu Kafilede Yer Alan Bayanlar, Yaşadıkları Dehşeti Gözyaşları İçinde Anlattı.

İsrail askerlerinin bombardımanının sürdüğü Lübnan`dan kaçan Türk kafilesi, İstanbul`a ulaştı. Çocukların da bulunduğu kafilede yer alan bayanlar, yaşadıkları dehşeti gözyaşları içinde anlattı.

Lübnan`dan kaçarak Yayladağı Sınır Kapısı`ndan Türkiye`ye giriş yapan 9`u çocuk 41 Türk`ten 14`ü, Adana Havalimanı`ndan Türk Hava Yolları`nın (THY) uçağıyla Atatürk Havalimanı`na iniş yaptı

ABD`de öğretim üyelliği yapan Aydemir Sığıner, Aydemir Sığıner, ¨Lübnan halkı eğlenceyi seven bir halktır, sokaklar bomboş eğlence diye birşey yok. Herkes durumun nasıl gelişeceğini bekliyor. Sabanın beşinde bomba sesleriyle uyandım, otelde insan sarsılıyor ama Lübnanlıların aldırdıkları yok böyle şeylere. Halkta panik yok, düşünceli bir durum oluyor tabii geleceği bilemedikleri için. Lübnan`dan çıkış da çok zor. 24 saatir uykusuzum, konsolosluğun bulduğu bir otobüsle Türk arkadaşlarla beraber Suriye sınırına geldik. 6 saatte geçtik Suriye sınırını çok yığılma vardı¨ dedi.

Lübnan`da tatil yaptıklarını dile getiren Emel Mübarek, ¨Birden bire bombalar patlamaya başladı. Biz Hıristiyan bölgesinde olduğumuz için tehlike altında değildik. Çok uzun bir yolculuktu herkes birbirine destek oldu. Aklım ve kalbim Beyrut`ta¨ şeklinde konuştu. Adnan Keifati, ¨Çok korkunç bir olaydı. Akraba ziyareti için oradaydım. Allah hiç kimsenin başına vermesin. Uçakların bombardımanını bizzat gördüm¨ dedi. Abisini görmek için Lübnan`a gittiğini ifade eden Tuğçe Tercan, çok korkunç bir olay olduğunu söyledi.

Lübnan`dan gelen Emel Mübarek, karşısında ailesini görünce gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title