Haberler

Lübnan'dan Dönen Akp'li Çömez'den Öneri: "Asker Değil İstihkam Birliği Gönderelim"

İsrail’in Saldırıları Sırasında Lübnan’da İnceleme Ve Temaslarda Bulunan Akp Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türk Askerinin Gönderilmesi Konusunda Acele Bir Kararın Türkiye’yi Ateşin İçine Çekeceği Uyarısında Bulundu. Çömez, "tarafların Tamamının Onay Vermediği Bir Barış Gücü İçinde Türkiye’nin Bulunması Doğru Değildir. Alınacak Risk Türkiye’yi De Ateşin İçine Çeker Ki, Bu Durumun Sonunu Bile Düşünmek İstemem" Dedi.

Ateşkes öncesi Lübnan’a giderek incelemelerde bulunan AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, partisindeki ve hükümette oluşan eğilime karşı çıkarak, acele bir kararla barış gücü adı altında Türk askerinin Lübnan’a gönderilmesinin Türkiye’yi ateşin içine çekeceği uyarısında bulundu. Çömez, Lübnan’a asker yerine istihkam birliği gönderilmesini önerdi.

Turhan Çömez, Lübnan’da 4 gün süren temas ve izlenimlerinin ardından kaleme aldığı yazısında, ateşkes sonrası ülkedeki durum ve Türkiye’nin asker gönderme konusundaki politikasını değerlendirdi. “Tüm savaşlar kötüdür. Bu da onlardan biri” ifadesini kullanan Çömez, “Lübnan temaslarımdan anladığım kadarıyla savaşın da barışın da gerçekçi olmadığını görmek için çok fazla zamana ihtiyacımız olmayacak” dedi. Ateşkesin sürdürülebilir olmasını özellikle ABD ve İran’ın tutumunun belirleyeceğini vurgulayan Çömez, aynı zamanda bu iki ülkenin alacakları pozisyonun Ortadoğu’nun da kaderini tayin edeceğini ifade etti.

ASKER GÖNDERMEK KONUSUNDA SONGÜNLERDEKİ HEYECAN VE İSTEK

Ateşkes sonrası İsrail ve Hizbullah’ın barış gücü ile ilgili beklentilerine yüzde yüz ters olduğunu vurgulayan Çömez, Türkiye’nin bölgeye asker göndermesi ile ilgili şu uyarılarda bulundu:

“Son günlerde Türk askerini Lübnan’a göndermek konusunda bir heyecan ve isteğe tanık oluyoruz. Aceleci karar, sürece olumlu katkı sağlamayacağı gibi Ortadoğu krizinin derinleşmesine de neden olabilir. Türkiye, tarafların tamamının beklentilerinin karşılanmadığını ve onayının alınmadığı bir sürece dahil olursa hata yapar.

Öncelikle bir istihkam birliği göndermek düşünülebilir. Ancak silahlı birliğin gönderilmesi sanıldığından zor ve karmaşık bir durumdur. Bu kararı vermeden önce tarafların beklenti ve taleplerinin iyi bilinmesi gerekir.

ATEŞİN İÇİNE ÇEKİLEN TÜRKİYE’Yİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMEM

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title