Haberler

Lübnan'dan 14 Türk Tahliye Edildi

Lübnan'ın Başkenti Beyrut'ta Bulunan 14 Türk Vatandaşı, Türk Büyükelçiliği'nin Girişimleriyle Çatışmaların Sürdüğü Batı Beyrut'taki Evlerinden ve Otellerden Tek Tek Alınarak Bugün Tahliye Edildi. Türk Vatandaşlarının, Yayladağı Sınır Kapısından Yurda Girecekleri Belirtildi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan 14 Türk vatandaşı, Türk Büyükelçiliği'nin girişimleriyle çatışmaların sürdüğü Batı Beyrut'taki evlerinden ve otellerden tek tek alınarak bugün tahliye edildi. Türk vatandaşlarının, Yayladağı sınır kapısından yurda girecekleri belirtildi.

Lübnan'da iktidar muhalifi Hizbullah ve Emel örgütü militanlarıyla hükümet yanlıları arasında başlayan silahlı çatışmalar nedeniyle Beyrut'ta iş için bulunan 14 Türk vatandaşı, bugün Türk Büyükelçiliği tarafından tutulan özel otobüsle tahliye edildi. Büyük çoğunluğu, Hizbullah militanlarının iktidar yanlılarıyla silahlı çatıştığı bölgede, evlerinde ya da otelde kalan Türk vatandaşları tek tek bulundukları yerden alındı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Serdar Kılıç, yaptığı açıklamada, çatışmaların başladığı günden itibaren kendilerini arayan Türk vatandaşlarını tahliye etmek için hazırlık yaptıklarını belirtti. Büyükelçi Kılıç, dün de 5 vatandaşı Türkiye'ye gönderdiklerini kaydederek, şunları söyledi:

“Beyrut'ta çatışmalar, Batı Beyrut'ta durmuş gibi gözüküyor. Ama şu anda her şeyin kontrol altında olduğunu söylemek güç. Kontrollü bir gerginlik var. Beyrut'ta iş için ya da çeşitli nedenlerle bulunan vatandaşlarımızın bizi aramaları üzerine, onları güvenli bir şekilde tahliye etmek için bütün görüşmeleri yaptık. Tüm taraflardan gerekli güvenceleri aldıktan sonra, otobüs için özel izin alarak, eskort eşliğinde Batı Beyrut'tan kaldıkları yerlerden tek tek aldık. Güvenli bir şekilde onları yola çıkardık. Yayladağı sınır kapısından Türkiye'ye girecekler.”

Büyükelçi Kılıç, ayrıca Türk Elçiliğine başvurup da ülkeyi terk etmek isteyen herkesi gönderdiklerini, Lübnan'da sürekli yaşayan Türk vatandaşlarınınsa şu ana kadar herhangi bir tahliye talebi olmadığını söyledi.

Türk vatandaşlarını Beyrut'tan uğurlayan Kılıç, kendileriyle de tek tek konuşarak, güvenli yolculuk yapmaları için aldıkları tedbirleri anlattı. Alınan bilgiye göre, Türkiye'ye dönen Türk vatandaşlarının adları şöyle:

Murat Cengiz, Zekeriya Yas, Mehmet Çelik, Yener Kahya, Yavuz Şamyanlı, Altan Ertin, Sebahat Gök, Turgut Plümer, Mine Altun ve 2 yakını, Bora özbek, Yavuz Tümer ve Umur Gökçe.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title