Haberler

Lübnan'daki Siyasi Kriz

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa İktidar ve Muhalefet Temsilcilerini Biraraya Getirdi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa iktidar ve muhalefet temsilcilerini biraraya getirdi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, bugün Lübnan Meclisi çatısı altında gerçekleşen dörtlü görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Lübnan krizi ile ilgili hassas konuların daha ayrıntılı bir şekilde ele alınabilmesi için muhalefet ve iktidar temsilcilerinin yeniden biraraya gelme konusunda fikir birliğine vardıklarını söyledi.

14 Mart Cephesi'nden El Müstakbel Hareketi'nin lideri Saad Hariri ve Falanjist Partisi Yüksek Başkanı ve eski cumhurbaşkanı Emin Cemayel'in katıldığı, muhalefet kanadının ise Özgür Bağımsız Cephe lideri Mişel Avn tarafından temsil edildiği toplantıda 'çok önemli konuları detaylarıyla birlikte' masaya yatırdıklarını söyleyen Amr Musa, Lübnan Ordusu Komutanı General Mişel Süleyman'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda uzlaşma içinde olduklarını ifade etti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, 17 Ocak tarihinde iktidar ve muhalefet temsilcilerini aynı masa etrafında toplanmaya ikna etmiş, ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı.

(SA-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title