Haberler

Lübnan'daki Cumhurbaşkanlığı Seçim Krizi

Lübnan Parlamentosu'ndaki Çoğunluk Grubunun Lideri Saad Hariri, 14 Mart Cephesi'nin Pazartesi Günü Yapılacak Olan Meclis Oturumunda, Lübnan Ordu Komutanı General Mişel Süleyman'ı Cumhurbaşkanlığı Makamına Seçmek İçin Hazır Olduğunu Söyledi.

Lübnan Parlamentosu'ndaki çoğunluk grubunun lideri Saad Hariri, 14 Mart Cephesi'nin pazartesi günü yapılacak olan meclis oturumunda, Lübnan Ordu Komutanı General Mişel Süleyman'ı cumhurbaşkanlığı makamına seçmek için hazır olduğunu söyledi.

Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin yaklaşmakta olan ölüm yıldönümü nedeniyle El Müstakbel Hareketi'ne üye partililere hitap eden Saad Hariri, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kurulacak milli birlik hükümetinin, öncelikli olarak Suriye döneminde çıkartılan seçim kanununu değiştireceğini söyledi. Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın ziyareti öncesinde muhalefet partilerinin Lübnan'daki 'özgürlük intifadasına' karşı saldırıya geçtiğini söyleyen Hariri, Suriye ve İran destekli muhalefete

gönderme yaparak, cumhurbaşkanlığı yolunun Şam ya da Tahran'dan değil, Beyrut'tan geçtiğini vurguladı. Hariri, "8 Mart 2005 tarihinde başlayan Suriye ve İran yapımı uzun metrajlı bir filmle karşı karşıyayız. Eğer kaderimiz hesaplaşmayı gerektiriyorsa, biz buna varız. Milli sorumluluğumuz bu kirli plana karşı koymayı gerektiriyor" diye konuştu.

Hariri, babasının ölüm yıldönümü olan 14 Şubat'ta, katillerin uluslararası mahkemede yargılanmasını destekleyen tüm Lübnanlılar'ın Şehitler Meydanı'nda toplanacağını da sözlerine ekledi.

(SA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title