Haberler

Lübnan'daki Bombalı Saldırı

Türkiye, Beyrut'ta düzenlenen ve eski Maliye Bakanı Şatah’ı hedef alan suikastı şiddetle kınadı.

Türkiye, Beyrut'ta düzenlenen ve eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'ı hedef alan suikastı şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Beyrut'un merkezinde bugün sabah saatlerinde düzenlenen ve eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'ı hedef alan suikastın şiddetle kınandığı belirtilerek, dost ve kardeş Lübnan halkına içten taziye dileklerinin sunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, "bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar" dilenerek, terör saldırısının faillerinin bir an önce tespit edilerek adalet önüne çıkarılmasının temenni edildiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölgenin içinden geçmekte olduğu bu hassas dönemde, Lübnan toplumunda saygı ve sevgi gören, Türkiye-Lübnan ilişkilerine de katkıda bulunmuş kıymetli bir şahsiyetin hedef alındığı bu menfur eylemin esas olarak Lübnan'ın istikrarını ve bütünlüğünü hedef seçtiği aşikardır. Hangi kesimden olursa olsun, Lübnan halkının bu oyuna gelmeyeceğine, sağduyulu ve itidalli bir tutum izleyerek, ülkenin birliğinin ve istikrarının korunmasından yana tutum alacağına inanıyoruz.

Türkiye,  bu kritik dönemde de Lübnan'ın huzur, istikrar ve güvenliğinin devamı için Lübnan Devleti ve halkı ile dayanışma içerisinde olmayı sürdürmeye ve gereken desteği sağlamaya kararlıdır. Sayın Bakanımız bugün telefonla görüştüğü Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve eski Başbakanlardan Fuad Sinyora'ya da taziye dileklerimiz ile bu duygu ve düşüncelerimizi aktarmıştır." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title