Haberler

Lübnan'da ticari araç sahipleri yol kapatma eylemi düzenledi

Güncelleme:

Lübnan'daki ticari araç sahipleri, akaryakıta gelen zamları ve hükümetin vaatlerini yerine getirmemesini protesto etmek için birçok kentte yol kapatma eylemi düzenledi.

Lübnan'daki ticari araç sahipleri, akaryakıta gelen zamları ve hükümetin vaatlerini yerine getirmemesini protesto etmek için birçok kentte yol kapatma eylemi düzenledi.

Lübnanlı şoförlerin başta başkent Beyrut olmak üzere Trablusşam, Bekaa, Sur ve Sayda kentlerinde sabahın erken saatlerinde başlattığı eylem yollarda uzun araç kuyruklarına neden oldu.

Şoförlerle dayanışma için yazılı bir açıklama yapan Lübnan İşçi Sendikası Başkanı Beşşare el-Esmer, hükümet yetkililerine "daha önce verdikleri sözleri yerine getirmeleri" çağrısında bulundu.

Öte yandan Lübnan Kara Taşımacılık Birliği Başkanı Bessam Tıleys, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanlara çile çektirmek için yolları kapatmadıklarını, amaçlarının sadece taleplerinin yerine getirilmesi olduğunu söyledi.

Ülke genelinde akaryakıta gelen zamların ardından 20 litre mazot fiyatının 400 bin Lübnan lirasına (170 Türk lirası) vardığını hatırlatan Tıleys, eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Kasım 2021'de Tileys ile yaptığı görüşme sonrası "ticari araç sahiplerine yönelik yakıt yardımı şeklinde bazı iyileştirmeler yapılacağı" sözünü vermişti.

Lübnan'daki ekonomik kriz

Lübnan, özellikle 2019'dan bu yana ciddi bir ekonomik krizle mücadele ediyor.

Merkez Bankasındaki dolar likidite sorunu ve döviz rezervlerinin erimesi, ülkede başka ciddi krizlerin de patlak vermesine yol açtı.

Dolar fiyatındaki ciddi artış nedeniyle ülkede çoğunluğu ithal olan birçok ürün fiyatında ciddi artış meydana geliyor.

Fiyat artışından en büyük etkiyi gören sektör de akaryakıt oldu. Dolar fiyatının artması, Lübnan Merkez Bankasının sübvanseyi kaldırmasıyla birlikte Haziran 2021'den bu yana akaryakıta sürekli zam geliyor.

Ülkedeki ekonomik krizden önce asgari ücret yaklaşık 440 dolar civarındayken bugün, Lübnan lirasındaki ciddi değer kaybı nedeniyle 30 doların altına kadar düştü.

Birleşmiş Milletlerin, 1 Temmuz 2021'de yayımladığı değerlendirme raporunda, Lübnanlıların yarısından fazlasının yoksulluk sınırı altında yaşadığı, yaşam şartlarının 1975-1990 yıllarındaki iç savaş döneminden bile daha kötü olduğu vurgulandı.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Tragger Lübnan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title