Haberler

Lübnan'da Hizbullah'tan Kudüs'e Destek Gösterisi

İran destekli Hizbullah örgütü, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Kudüs'e destek gösterisi düzenledi.

İran destekli Hizbullah örgütü, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Kudüs'e destek gösterisi düzenledi.

Beyrut'un güneyinde "Hizbullah'ın kalesi" olarak bilinen Dahiye bölgesinde örgüt tarafından düzenlenen Kudüs'e destek gösterisine çok sayıda Lübnanlı ve Filistinli katıldı.

Filistin bayraklarının yanı sıra Hizbullah flamaları da taşıyan göstericiler, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

Gösteriye video konferans aracılığıyla katılan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, burada yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına verilecek en güzel cevabın "üçüncü İntifada" olacağını belirtti.

Filistinlilerin yakında ülkelerine geri döneceklerini belirten Nasrallah, "Trump'ın Kudüs kararı, İsrail için sonun başlangıcıdır." ifadelerini kullandı.

Şii Emel Hareketi'nin de destek verdiği gösteri, Nasrallah'ın konuşmasının ardından olaysız şekilde sona erdi.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde dün düzenlenen Kudüs gösterisinde protestocular ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşanmış, göstericilerin polis barikatını aşarak elçilik binasına girmeye çalışması üzerine, Lübnan polisi sert müdahalede bulunmuştu.

Polisin sert müdahalesi sonucu aralarında basın mensuplarının da yer aldığı çok sayıda kişi yaralanmış ve bazı protestocular gözaltına alınmıştı.

Suriye'deki Hizbullah işgali sürüyor

Suriye'deki muhalifler, cephe hatlarındaki Hizbullah militanlarını ilk olarak 2012 sonunda görmeye başladı. Ancak Hizbullah lideri Hasan Nasrallah uzun süre Suriye'deki varlıklarını inkar etti. İlk dönemde Lübnan sınırı yakınındaki Zebedani ve Kalamun ilçeleri çevresinde aktif olan örgüt, yaklaşık 6 ay sonra Humus kırsalındaki Kusayr ilçesinde rejime verdiği destekle varlığını duyurdu.

Beşşar Esed rejimini korumak amacıyla Suriye'de en az 10 bin silahlı militanı bulunan Hizbullah, yoğun olarak Suriye'nin güneyinde, Lübnan sınırı yakınındaki başkent Şam'ın güneyi, Kuneytra ve Dera illerinde konuşlanmış durumda. Hizbullah, ayrıca on binlerce sivilin bulunduğu Şam'ın Madaya, Zebedani ve Barada Vadisi bölgelerini rejim adına kuşatarak şiddetli saldırılar düzenlemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Beyrut Lübnan Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title