Haberler

Lübnan'da Göğüs Kanseriyle Mücadele Etkinliği Düzenlendi

Güncelleme:

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki ünlü Ravşa kayalıklarının bulunduğu sahilde göğüs kanseriyle mücadele ve bilinçlendirme amaçlı bir etkinlik düzenlendi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki ünlü Ravşa kayalıklarının bulunduğu sahilde göğüs kanseriyle mücadele ve bilinçlendirme amaçlı bir etkinlik düzenlendi.

Beyrut'ta göğüs kanseriyle mücadeleye dikkati çekmek isteyen kadınlar, denizdeki azgın dalgalar karşısındaki sağlam duruşu ile sembolleşen Ravşa kayalıklarının bulunduğu Beyrut sahilini pembe renkli ışıklarla aydınlattı.

Lübnan Göğüs Kanseri ile Mücadele Derneği, Beyrut Amerikan Üniversitesi Tıp Merkezi ve Beyrut Belediyesi'nin organizesiyle gerçekleştirilen etkinliğe göğüs kanserine yakalanmış veya hastalığı yenmiş çok sayıda kadın katıldı.

Göğüs kanseri tedavisinde erken teşhisin önemini vurgulayan broşürler dağıtılan etkinlikte, uluslararası dernekler tarafından göğüs kanseriyle mücadeleyi ve hayata yeniden başlamayı simgeleyen pembe renk seçildi.

Etkinliğin yeri olarak Ravşa kayalıklarının seçilme nedeninin, kayaların azgın dalgalar karşısındaki sağlam duruşu ile kadınların mücadeleci ruhu arasındaki benzerlik olduğu bildirildi.

Lübnan'da her yıl yaklaşık 8 bin kişinin göğüs kanserine yakalandığı tahmin ediliyor.

Muhabir: Vesim Seyfeddin - Meryem Kasım / Samet Doğan

Yayıncı: Erdem Gültekin - BEYRUT

Kaynak: AA / Güncel

Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title