Haberler

Lübnan'da "Atık Yakma Tesisi" Protestosu

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta belediyenin "atık yakma tesisleri kurma planı" protesto edildi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta belediyenin "atık yakma tesisleri kurma planı" protesto edildi.

Beyrut Belediyesi binası önünde toplanan yüzlerce kişi, belediyenin kentte atık yakma tesisleri kurma planına tepki gösterdi.

Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylem kapsamında göstericiler belediyenin önünden Çevre Bakanlığı binasına kadar yürüdü.

Yapımı planlanan atık yakma tesislerinin halk sağlığı için tehdit oluşturduğunu ifade eden göstericiler, belediyenin bu karardan vazgeçerek çöp sorununa alternatif kalıcı çözümler bulunmasını istedi.

Göstericiler adına bir konuşma yapan Avukat Vasıf el-Hareke, resmi makamların atık yakma tesisleri kurma konusunda ısrarcı olduğunu, eylemcilerin ise alternatifi olan bu tesislere karşı harekete geçtiğini ifade etti.

Hareke, bu durumun halk sağlığını tehdit ettiğini vurguladı.

Beyrut Belediyesi, şehirdeki çöp krizine çözüm bulmak için atık yakma tesisleri kurulması yönünde bir plan hazırlamış ve bu plan geçen yıl hükümet tarafından onaylanmıştı.

Lübnan'da 2015'te eski çöp toplama merkezinin kapatılmasıyla ülke sokaklarında toplanamayan atıklar, geniş çaplı halk protestolarına neden olmuştu.

Soruna çözüm için açılan yeni çöp toplama merkezlerinin ise aktivistlerin açtığı davalar ve ortaya çıkan yeni sorunlar nedeniyle zaman zaman kapatılması ülkede çöp sorununa neden oluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Beyrut Lübnan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title