Haberler

Lübnan Cumhurbaşkanlığı Seçimi 21 Kasım'a Ertelendi

Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Birri, Muhalefet ve İktidar Partilerinin Cumhurbaşkanı Adayı Üzerinde Anlaşmaya Varamaması Üzerine 2 Gün Sonra Gerçekleştirilmesi Planlanan Seçimi 21 Kasım Tarihine Erteledi.

Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Birri, muhalefet ve iktidar partilerinin Cumhurbaşkanı adayı üzerinde anlaşmaya varamaması üzerine 2 gün sonra gerçekleştirilmesi planlanan seçimi 21 Kasım tarihine erteledi.

Siyasi kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Meclis Başkanı Birri, herkesin kabul edeceği bir isim üzerinde uzlaşma sağlanabilmesi için seçim tarihini bir kez daha erteleyerek muhalefet ve iktidar partilerine zaman tanıdı.

Birri, parlamentoda yapılacak oylamayı aynı amaçla daha önce iki kez daha ertelemişti. Suriye ordusunun Lübnan'da bulunduğu dönemde tartışmalı bir biçimde 2. kez Cumhurbaşkanı seçilen Emil Lahut'un görev süresi 24 Kasım tarihinde sona erecek.

(SA-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title