Haberler

Löw'e Göre Sorun 'Para' Değil

Almanya Milli Takımı'nın Başarılı Teknik Direktörü Joachim Löw, Alman Kulüplerinin Avrupa Kupalarından Başarısız Olmalarının Nedeninin Maddi Eksiklikten Kaynaklandığı Yönündeki Görüşlere Katılmadığını Söyledi.

Almanya Milli Takımı'nın başarılı teknik direktörü Joachim Löw, Alman kulüplerinin Avrupa kupalarından başarısız olmalarının nedeninin maddi eksiklikten kaynaklandığı yönündeki görüşlere katılmadığını söyledi.

Almanya Milli Takımı'nı Euro 2008 Finalleri'ne taşıma başarısı gösteren teknik direktör Löw, Bundesliga ekiplerinden son dönemde Avrupa kupalarında aldıkları başarısız sonuçlar değerlendirdi. Löw, 3 Alman takımından hiçbirisinin henüz Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmayı garantileyememesini, UEFA Kupası'nda ise Nürnberg'in İngiliz ekibi Everton'a 2-0 yenilmesini, Bayern Münih'in ise kendi sahasında Bolton'la 2-2 berabere kalmasını yorumladı. Löw, son dönemde yaşanan başarısızlıkların, Alman

ekiplerinin maddi olarak İngiliz ve İspanyol kulüplerinin gerisinde kalmasından kaynaklandığı yönündeki ifadelere katılmadığını ifade ederek, "Nedenin tek parçası para değil. Ben sorunun bu olduğunu düşünmüyorum. Örneğin, Norveç takımı Rosenborg herhangi bir Alman takımından zengin değil. Ancak Norveçliler, sistemleri ve oyuncu gelişimleriyle iyi bir örnek. Arsenal ve Manchester United gibi takımlar ise yıllardı aynı teknik direktörle istikrarlarını koruyorlar" dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 4 maç sonunda Schalke ve Werder Bremen'in gruplarından çıkabilmeleri için geriye kalan her iki maçlarını da kazanmaları gerekirken, 4 maçını da kaybeden Stuttgart ise Devler Ligi'nin dışında kalmıştı. Alman Ligi Bundesliga'nın üç seçkin takımı da Avrupa arenasında oynadıkları son 12 maçın 9'unu kaybederek dikkat çekmişlerdi.

Almanların en güçlü takımı olarak gösterilen Bayern Münih ise UEFA Kupası'nda kendi grubunda aldığı 1 beraberlik ve 1 galibiyet ile zirvede bulunuyor. Ancak, Bayern Başkanı Karl-Heinze Rummenigge Alman kulüplerinin daha fazla yatırıma ihtiyacı olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Rummenigge ayrıca, Bundesliga ekiplerinin televizyon gelirlerini, şu anki eşit sistemden ziyade, aldıkları sonuçlara göre paylaşmalarını öngörüyor.

(ERS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title