Haberler

Lösemililer İçin Dünya Turuna Çıkan Alman Srorcu Türkiye'de

Lösemi Hastaları İçin 298 Günde Dünyayı Dolaşmak Üzere Almanya'dan Yola Çıkan Alman Sporcu Türkiye'ye Geldi.

Lösemi hastaları için 298 günde dünyayı dolaşmak üzere Almanya'dan yola çıkan Alman sporcu Türkiye'ye geldi.

Lösemili çocuklara ilgi çekmek için 3 Ocak'ta Almanya'nın Berlin kentinden yola çıkan Alman sporcu Robby Clamens, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Merkezi Almanya'da bulunan "Word Run" isimli derneğin lösemili hastalara dikkat çekmek üzere başlattığı kampanya kapsamında Almanya'dan yola çıkan Robby Clamens, yürüyerek Türkiye'ye ulaştı. Öğle saatlerinde Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan Clamens, bir süre dinlendikten sonra 298 gün sürecek olan dünya koşusuna Edirne şehir merkezinden geçerek devam etti.

Koşu kapsamında kanserli çocuklara ilgi çekmek istediğini belirten Clamens, ''Bu yürüyüşe, kanserli çocukların tedavine dikkat çekmek amacıyla başlamaya karar verdim. Bir yardım derneği olan Word Run (Dünya Koşusu) Derneği'nin de bana destek vermesiyle bu zorlu yürüyüşe 3 Ocak'ta başladım. Yürüyüşe çok sayıda kuruluş destek veriyor. Aynı zamanda biz Irak'ta savaştan mağdur olan çocuklara da yardım ediyoruz. Bu çabamızı gören kuruluşların da bizlere destek vermelerini istiyoruz'' dedi.

Alman asıllı Heine Stupp'ın 1895 yılında dünyanın etrafını 492 gün içinde dolaşmasının ardından yazdığı kitabı okuyan ve bu rekoru 298 gün içinde gerçekleştirmeyi planlayan 45 yaşındaki Clamens, 3 Ocak 2007 tarihinde Almanya Berlin kentinden yola çıkarak Türkiye'ye ulaştı. Öğle saatlerinde Kapıkule Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapan Clamens , bir süre dinlendikten sonre şehir merkezinden yürüyerek yoluna devam etti.

Almanya'nın Berlin kentinden başlayan koşu kapsamında Robby Clamens'in 23 bin kilo metre yürüyeceği ve bu yürüyüş sırasında Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Suriye, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Vietnam, Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Portekiz, İspanya ve Fransa üzerinden geçip yine Almanya'da yürüyüşünü noktalayacağı öğrenildi.

(İA-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title