Haberler

Lösemi Hastası Hatice Özyurt İçin Umut Türkiye'den Geldi

Almanya'nın Lünen kentine bağlı Brambauer kasabasında yaşayan lösemi hastası 33 yaşındaki Hatice Özyurt için sevindirici haber Türkiye'den geldi. Aralık ayından bu tarafa kemoterapi tedavisi gören üç çocuk annesi Hatice Özyurt'a halası umut oldu.

Dünyanın en büyük kemik iliği bankası olan Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) bünyesindeki 5 milyon verici arasından uygun ilik bulunamaması üzerine, Hatice Özyurt için Almanya'da doku tipleme kampanyaları düzenlendi ancak, sonuç alınamadı. Hatice Özyurt'un Almanya'da yaşayan ikiz kardeşinden alınan kan örnekleri de (yüzde 50) uymadı. Umutların azalmaya başladığı dönemde Hatice Özyurt'un eşi İsmail Özyurt'un girişimleriyle Türkiye'deki 30 akrabadan kan örneği alınması sağlandı.

Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi'nde incelenen ilk 5 akrabanın kan örneği arasında, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Emirler Köyü'nde oturan 58 yaşındaki halasının kan örneğinin yüzde 80 uyuştuğu haberi geldi. Gelen haberle umutlanan aile, Hatice Özyurt'un tedavi gördüğü Almanya'daki Münster Üniversitesi Hastanesi'nin isteği üzerine Hatice Özyurt'un halası Ayşe Yaşar'ın kan örneğini Almanya'ya getirtti. Yapılan inceleme sonucunda kan örneğinin yüzde yüz uyumlu olduğu görülünce, doktoru tarafından Hatice Özyurt'a müjdeli haber verildi.

DHA'ya açıklamalarda bulunan İsmail Özyurt, müjdeli haberi alan eşinin, tedavi nedeniyle sesi kısık olmasına rağmen sevinçle kendisine duyurarak dünyaları verdiğini söyledi. Hissettiği duyguları kelimelerle anlatamayacağını ifade eden İsmail Özyurt, "Hakikaten sevincimi kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Allahıma şükürler olsun. Allah eşimi çocuklarına bağışladı. Bize destek verenlerin samimi duaları gerçek oldu. Çok mutluyum. Umarım tüm hastalar şifa bulur" diye konuştu.

"EN KISA ZAMANDA İLİK NAKLİ OLACAK"

Hastanenin vereceği talimatlar doğrultusunda hala Ayşe Yaşar'ın en kısa zamanda Almanya'ya geleceğini kaydeden İsmail Özyurt, yapılacak ilik nakli ile yaşları henüz 1.5- 3 ve 11 olan çocuklarının annelerine kavuşacağı için sevincinin sonsuz olduğunu söyledi. Eşi gibi tedavi olmayı bekleyen hasta ve yakınlarına seslenen İsmail Özyurt, "Biz de aslına bakarsanız böyle birşey beklemiyorduk, yüzde 100 tutması bir mucize ama, umudumuzu da hiç yitirmedik" diyerek mücadeleyi bırakmamaları tavsiyesinde bulundu. - Nen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title