Haberler

Lösemi Hastası Esin'in Tedavisi... -Geçen Yıl Yurt Dışında İlik Nakli Yapılan ve İdrar Yollarındaki Kanama Nedeniyle Hastaneye Yatırılan Esin Köse'ye Cerrahi Operasyon Yapılacak

Lösemi Hastalığı Nedeniyle Geçen Yıl Yurt Dışında İlik Nakli Yapılan, İdrar Yollarındaki Kanama Nedeniyle Bu Ay Başında Hastaneye Kaldırılan ve Böbrek Enfeksiyonu Tanısı Konulan Esin Köse'ye Cerrahi Operasyon Yapılmasına Karar Verildiği Bildirildi.

Lösemi hastalığı nedeniyle geçen yıl yurt dışında ilik nakli yapılan, idrar yollarındaki kanama nedeniyle bu ay başında hastaneye kaldırılan ve böbrek enfeksiyonu tanısı konulan Esin Köse'ye cerrahi operasyon yapılmasına karar verildiği bildirildi.

Esin Köse'nin babası Ahmet Köse, yaptığı açıklamada, idrar yollarındaki kanama nedeniyle Marmara Üniversitesi Çocuk Acil Servisine kaldırılan Esin'e, Nefroloji Bölümü uzmanları tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda, böbrek enfeksiyonu tanısının konulduğunu belirtti.

Uygulanan tedavilerin ardından 10 Kasım 2006 tarihinde taburcu olan Esin'e, 14 Kasım 2006 tarihinde yapılan konsültasyon sonucunda, cerrahi operasyon yapılmasına karar verildiğini ifade eden baba Köse, açıklamasında şunları kaydetti:

''Mesane bölgesine uygulanacak açık cerrahi operasyonda, bağırsaktan alınacak parça ile mesane büyütülecek. Operasyona karar veren Marmara Üniversitesi Nefroloji Bölümü doktorları, söz konusu rahatsızlığın, yurt dışı tedavisi SSK tarafından geciktirilen Esin'e, Akut Myeloid Löseminin (AML) ilerlemesini durdurmak amacıyla zorunlu olarak uygulanan kemoterapiden kaynaklanmış olduğu yönünde görüş belirttiler.

Kızım için ciddi bir operasyon söz konusu. Esin'in bugüne kadar çektiği acıların nedeni, AML'ye göre daha kolay tedavi edilebilen Myelodisplastik Sendrom (MDS) tedavisi için gerekli görülen kemik iliği naklinin zamanında yapılamamış olmasıdır.''

-ESİN'İN TEDAVİ SÜRECİ-

Esin Köse'ye, 3 yıl önce kan hastalığı olan MDS tanısı konmuş, ancak yurt dışında yapılması gereken tedavisi, SSK'nın mevzuatı gereği sigortalı eş ve çocuklarının yurt dışı tedavi giderlerini karşılamadığı gerekçesiyle yapılamamıştı. Köse'nin hastalığı da lösemiye dönüşmüştü.

Köse ailesinin, Emekli Sandığının sigortalı eş ve çocuklarının giderlerini karşılamasını örnek göstererek, Kocaeli 2 No'lu İş Mahkemesine SSK aleyhine açtığı dava sürerken, mevzuatta sigortalı eş ve çocuklarına yurt dışında tedavi imkanı tanıyan yasal düzenlemeyle Esen Köse'ye geçen yıl Nisan ayında Almanya'da ilik nakli yapılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title