Haberler

Los Angeles Tımes Gazetesi, ABD Ordusu'nun Irak'tan Çekilme Vaktinin Geldiğini Yazdı

ABD'de Yayımlanan Yüksek Tirajlı Gazetelerden Los Angeles Times, ABD Askerinin Irak'tan Çekilme Vaktinin Geldiğini, Irak'ta Devam Eden Operasyonların ABD Ordusu'nu Yıpratmaya Devam Ettiğini Yazdı.

ABD'de yayımlanan yüksek tirajlı gazetelerden Los Angeles Times, ABD askerinin Irak'tan çekilme vaktinin geldiğini, Irak'ta devam eden operasyonların ABD Ordusu'nu yıpratmaya devam ettiğini yazdı.

Los Angeles Times gazetesinin bugün yayınlanan başyazısında, "4 yılı aşkındır devam eden savaşın faturası 350 milyar doları geçti. 3 bin 363 asker hayatını kaybederken, 24 bin 310 asker de yaralandı. Bu durum, yabancı işgalinin gölgesinde Irak sorununa siyasi çözüm bulunamayacağını açık bir şekilde göstermektedir" denildi. Gazetenin başyazısında, "ABD'lilerin Irak'a yatırdığı para da en az savaşın kendisi kadar acı vericidir. Ancak çekilmenin geciktirilmesi çok daha ağır sonuçlar getirecektir. Irak'tan

çekilmenin zamanı gelmiştir" ifadelerine yer verildi. Irak'a gönderilmekte olan 10 binlerce ek ABD askerinin, ülkede her geçen gün artmakta olan iç çatışmayı durdurmaya yetmeyeceğinin kaydedildiği yazıda, "Gazetemiz, seçilmiş Irak hükümetinin tüm sorumluluğu üstlenmesini ve ABD Ordusu'nun Irak'taki iç savaşa hakem olmamasını uygun görmektedir" denildi.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title