Haberler

Longoz Ormanlarında İlkbahar Güzelliği

Türkiye'nin ve Avrupa'nın kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük longozu İğneada, dünyada nadir görülen göl ile denizin birleştiği manzarası ve temiz havasıyla her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

ÖZGÜN TİRAN - Türkiye'nin ve Avrupa'nın kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük longozu İğneada, dünyada nadir görülen göl ile denizin birleştiği manzarası ve temiz havasıyla her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

İlkbaharda denize kavuşmak için acelesi olmayan dereleri, derelerin hayat verdiği longozu coşkulu bir ormana dönüştüren canlıları, longoz ormanlarını farklı kılıyor.

Doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları ve barındırdığı hayvan popülasyonuyla doğaseverleri kendine hayran bırakan İğneada Longozu, 4 göl, 544 tür bitki, 46 tür canlı, 25 tür sürüngen, 50 tür memeli, 30 tür tatlı su balığı, 20 tür deniz balığı, 219 tür kuşa ev sahipliği yapıyor.

Yeşeren yapraklar, ormanların derinliklerinde rengarenk açan çiçekler, kuş ve akarsuların sesleri ile insanı dinlendiren orman, birden fazla renk tonuyla seyirlik görüntü oluşturuyor.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin bazıları longozun derinliklerini görmeye çalışırken, bazıları ise akarsuların deniz ile birleşmesine tanıklık ediyor.

"Her mevsim ayrı güzel"

Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, longozun her mevsim ayrı güzel olduğunu söyledi.

Longozun ilkbaharla yeniden cıvıl cıvıl olduğunu belirten Deniz, ormanların adeta kıştan çıkmanın mutluluğunu yaşarcasına canlandığını ifade etti.

Yeşeren doğa ile longozun güzelleştiğini anlatan Deniz, "Longoz ormanlarımız gerek içerisinde barındırdığı canlı papülasyonu gerekse akarsuları ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen ormanlarımız, ilkbaharda ayrı bir güzel." dedi.

Longozun görülmeye değer ender yerlerden olduğuna dikkati çeken Deniz, şehir gürültüsünden yorulan ve stres atmak isteyenleri longoz ormanlarına davet etti.

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan da son yıllarda Kırklareli'nin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladığını bildirdi.

Turistlerin özellikle longoz ormanlarını ziyaret ettiklerini anlatan Asan, ziyaretçi sayısının her geçen gün artığını kaydetti.

Longoz ormanlarını herkesin görmesi ve hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini dile getiren Asan, özellikle ilkbaharda görsel şölen sunan longoz ormanlarının çok güzel olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli İğneada Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title