Haberler

Londralı Türkler 'Adalet Yürüyüşü'nde (Ek Görüntüler)

Londra'da yaşayan Türkler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a doğru başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek için yürüyüş gerçekleştirdi. Adalet yürüyüşüne, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, CHP İngiltere Temsilciliği katıldı.

Türklerin yoğunlukla yaşadığı bölgeler olan Manor House'tan başlayan 'adalet yürüyüşü', CHP İngiltere Birliği, Britanya Alevi Federasyonu, Dayanışma Derneği, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği ve Demokratik Güç Birliği'nin de aralarında bulunduğu toplam 13 sivil toplum örgütünün katıldığı yürüyüşe Londra'da yaşayan yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar ellerinde farklı dillerde "Adalet" yazan pankartlar taşıdı. Yürüyüşçüler geçtikleri yerlerde esnaf ve çevre halkı tarafından alkışlandı.

"Ne kadar muhalif varsa, OHAL fırsatıyla sesleri kısılıyor"

CHP İngiltere Temsilcisi Hasan Dikme, yürüyüş başlangıcında basın açıklaması yaptı. Diken şu ifadelerde bulundu: "AKP ülkeye tamamen el koymuş, hak, hukuk ve adaleti tamamen tekeline alarak, ne kadar muhalif varsa OHAL fırsatıyla seslerini kısmaya ve yok etmeye çalışmaktadır. Bu iktidar, kendisinden olmayanlara düşmanca saldırmakta; ülkemizin demokratik güçlerini ezmeye çalışmaktadır. Böylesi bir ortamda başlayan bu yürütüş, bir siyasi parti yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş yargılanmadan hapishanelere atılan gazetecilerin yürüyüşüdür. Tecavüze uğrayan, hakkı yenenlerin, mazlumların, mağdurların yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si, Sünni'si, bütün Türkiye'nin ve herkes için adaletin yürüyüşüdür.

"Herkes için adalet"

Yürüyüşe katılan ve parti bağlantısı olmayan sivil toplum kuruluşlarından biri olan Britanya Adalet Yürüyüşü Tertip Komitesi'nin basın açıklamasında, "Britanya'da yaşayan topluğumuz, ülkemizin gidişatından endişelidir ve bu endişe her geçen gün artmaktadır. Bu yürüyüşün amacı adaletin Türkiye'de yaşayan herkes için, hiçbir koşul gözetilmeksizin geçerli olması, eşitlik ve özgürlük kavramlarının gerçek anlamda kullanılmasıdır," ifadeleri yer aldı.

"KHK'lar keyfi ve sindirme amaçlı"

Açıklamada ayrıca, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ekonomi ve dış politikaları eleştirilerek, "yanlış siyasetin sonucunun, masum insanlarımızın eli kanlı terör örgütleri tarafında katledilmesiyle sonuçlandığı" savunuldu. OHAL ve kanun hükmünde kararnamelerin keyfi olarak, sindirme ve korkutma amaçlı işletildiğinin iddia edildiği açıklamada, Türkiye'de bireysel özgürlüklerin yok edildiği savunuldu.

Gazeteci Yazar Mustafa Yalçıner de, "Adalet sadece mahkemelerin duvarında yazıyor. Her kesimden emekçiler adalet istiyor. Meclis'ten değil, Erdoğan'ın ağzından çıkan yasa oluyor. Adalet istemini tüm halk yığınlarına yaymalıyız." dedi. - Sönmez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Britanya Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title