Haberler

Londra Yunus Emre Enstitüsünde yazar Tarık Hüseyin'le söyleşi ve imza günü düzenlendi

Güncelleme:

Londra Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 2021 Baillie Gifford ödülü adayı seyahat yazarı Tarık Hüseyin'le yeni kitabı hakkında söyleşi ve imza gününe ev sahipliği yaptı.

Londra Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 2021 Baillie Gifford ödülü adayı seyahat yazarı Tarık Hüseyin'le yeni kitabı hakkında söyleşi ve imza gününe ev sahipliği yaptı.

Avrupa'nın İslam tarihi ve kültürüne yaptığı gezileri kitaplaştıran yazar Hüseyin, "Dağlardaki Minareler: Müslüman Avrupa'ya Bir Yolculuk" isimli son eseriyle, Londra YEE'de okuyucularıyla buluştu.

Tarık Hüseyin, London Central Mosque ve Everyday Muslim'ın ortaklığında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bugüne kadar öğretilen fikirlere ve klişelere meydan okuyan tarihteki karşı anlatıların önemine işaret etti.

Hüseyin, konuşmasında, seyahat yazılarını dekolonizasyondan kurtarmanın ve genellikle duyulmayanlara ses vermenin önemi üzerinde durdu.

Balkanlar'daki seyahatlerine ilişkin hatıralarını da anlatan yazar, tarih ve kültüre dair okunan her belgenin daha doğru bir bakış açısıyla analiz edilebilmesi için o belgenin yazarının, yazıldığı yerin ve döneminin göz önüne alınarak okunması gerektiğinin altını çizdi.

Etkinlik, söyleşinin ardından yazarın okuyucuları için kitaplarını imzalanmasıyla sona erdi.

Kitap, İslam karşıtlığı dalgasının tarihsel kökenine iniyor

Yazar Hüseyin, Bulgaristan'ın yüksek bir noktasındaki Palamartsa köyünde ailecek küçük bir tatil yaparken seyyah Evliya Çelebi'den ilhamla tatil rotasını genişletir ve Batı Balkanlar'a doğru yol aldıktan sonra Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Karadağ gibi yüzlerce yıldır Müslümanların da yaşadığı bölgeleri ailesiyle dolaşır.

Bu seyahatle Avrupa'nın bambaşka bir yüzünü keşfettiğini ifade eden Hüseyin, karşılaştığı her yüzlerce yıllık İslam mimarisi eserle, bir Avrupalı olduğu kadar bir Müslüman da olan yerel halkla gezisinin güzelliğinin katmerlendiğini hisseder.

Gezinin sonunda, Avrupa'da görülmek istenmeyen fakat yüzlerce yıldır Müslümanların kimlikleriyle kök salmış yerel halkın hikayesine yaptığı yolculuğu bir kitapla anlatmaya karar verir ve son kitabı olan Dağlardaki Minareler'i yazar.

Müslüman bir yazar tarafından kurgusal olmayan ilk eser olan Dağlardaki Minareler, İslam karşıtlığı dalgasının tarihsel kökenine derinlemesine iniyor.

İngiltere'nin en prestijli ödüllerinden biri olan 2021 Baillie Gifford Ödülü'ne aday gösterilen bu çok ses getiren kitap, Müslümanların da yaşadığı bir Avrupa'ya yapılan yolculuğu anlatıyor.

Dünyanın birçok farklı noktasından çeşitli yayın kuruluşları için Müslüman kültür ve mirasını uzun yıllardır araştıran Hüseyin, çalışmaları boyunca popüler dini ve kültürel anlatılara karşı çıkan bir duruş sergilemeye özen gösterdiğini belirtiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Emre Londra Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title