Haberler

Londra: Rwanda Devlet Başkanı Fransa'yı Soykırım Kuvvetlerini Silahlandırmakla Suçladı

Rwanda Devlet Başkanı Paul Kagame 1994'teki Soykırımla İlgili Olarak Fransa'yı Suçlayan Açıklamalarda Bulundu.

Rwanda Devlet Başkanı Paul Kagame 1994'teki soykırımla ilgili olarak Fransa'yı suçlayan açıklamalarda bulundu.

Kagame, BBC radyoya verdiği mülakatında Fransa'yı soykırıma karışan silahlı kuvvetleri eğitmek ve silahlandırmakla suçladı.

Bir Fransız yargıcın kendisi hakkında o günkü Devlet Başkanı Juvenal Habyarimana'ya taşıyan uçağın düşürülmesine karışmakla ilgili iddiasını reddeden Kagame, "Bu bizim planımızın bir parçası olamaz. Soykırım kuvvetlerini destekleyen, onları eğiten ve onları silahlandıran Fransa'dır" dedi.

Habyarimana'nın uçak kazasında ölmesi üzerine bir soykırım başlatılmış, çoğu Tutsi kabilesi mensubu olmak üzere ülke nüfusunun onda biri yaklaşık 800 bin kişi altı hafta içinde katledilmişti.

Bazı elde edilen belgelere göre Fransız askerlerin, yoldan geçenlerden Tutsi olduklarını tahmin ettikleri kişileri durdurarak, hapis veya ölüme yol açan kötü muamelede bulunduklarını söyleyen Kagame, "Fransa soykırımı durdurmak için hiç bir girişimde bulunmadı. Tam tersine soykırıma yol açan sürece katıldı. Soykırımı gerçekleştiren Rwanda hükümetine destek verdi" dedi.

Kendisini "soykırımcılara karşı savaşan bir bağımsızlık savaşçısı" olarak tanımlayan Kagame, geldiği Londra'da dün İngiltere Başbakanı Tony Blair ile görüşmüş, soykırım sonrası uzlaşmayı ele almıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title