Haberler

Londra: Rooney'e Göre, Gördüğü Kırmızı Kart Haksızdı

Dünya Kupası'nda Portekizli Ricardo Carvalho'ya yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören İngiliz yıldız Wayne Rooney, gördüğü kırmızı kartı hak etmediğini söyledi.

Dünya Kupası'nda Portekizli Ricardo Carvalho'ya yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören İngiliz yıldız Wayne Rooney, gördüğü kırmızı kartı hak etmediğini söyledi.

İngiltere ile Portekiz arasında oynanan çeyrek final maçında rakip takım oyuncusu Carvalho'nun kasıklarına bastığı gerekçesiyle kırmızı kart görerek oyun dışında kalan 20 yaşındaki İngiliz golcü Wayne Rooney, Carvalho'ya kasıtlı bir hareket yapmadığını bu nedenle de gördüğü kırmızı kartın haksız olduğunu savundu. İngiltere'de yayınlanan The Mail Gazetesi'nde yayınlanan bir yazı dizisinde görüşleri yer alan Rooney, kendisine kırmızı kart gösteren Arjantinli hakem Horocio Elizondo'yu da eleştirerek, "Carvalho'yla girdiğim pozisyonda, ayaklarımın Portekizli oyuncunun bacaklarının arasında olduğunu hissetmedim çünkü arkam ona dönüktü. Onun kasıklarına kasıtlı olarak basmadım. Bu tamamen bir kazaydı. Hakemin pozisyonu net olarak gördüğüne inanmıyorum. Eğer çok iyi görebilseydi benim kasıtlı olarak basmadığımı anlardı" dedi.

İngiltere - Portekiz maçında Wayne Rooney'nin kırmızı kart görmesi nedeniyle 10 kişi kalan İngilizler Portekiz'e penaltı atışları sonucunda elenerek, turnuvaya veda etmişlerdi. Rooney'nin pozisyonun ardından İngiliz basını Arjantinli hakemi eleştirirken, Elizondo ise maçın ardından yaptığı açıklamalarda, kararının arkasında olduğunu ve Rooney'nin kırmızı kartı hak ettiğini ifade etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title