Haberler

Londra Maratonunu Erkeklerde Kenyalı Lel Kazandı

27. Uluslararası Londra Maratonu'nu, Erkeklerde Kenyalı Martin Lel, Bayanlarda İse Çinli Zhou Chunxiu Kazandı.

27. Uluslararası Londra Maratonu'nu, erkeklerde Kenyalı Martin Lel, bayanlarda ise Çinli Zhou Chunxiu kazandı.

Londra Maratonu'nu erkeklerde 2005 yılında da ilk sırada tamamlayan Lel, bugünkü mücadeleden de 2 saat 7 dakika 41 saniyelik derecesiyle birinci olarak ayrıldı. Son 2 kilometresi büyük çekişmeye sahne olan yarışta, ilk kez maraton koşan Faslı Abderrahim Goumri, 2:07:44 ile ikinci olurken, eski şampiyon Kenyalı Felix Limo, 2:07:47 ile üçüncülükte kaldı.

Tüm zamanların en iyi uzun mesafe atleti olarak gösterilen, eski 10 bin metre olimpiyat şampiyonu Haile Gebrselassie, 30. kilometre sonrasında midesindeki ağrılar nedeniyle yarışı bırakarak hayal kırıklığı yarattı.

Bayanlarda ise birinciliği, Çinli atlet Zhou Chunxiu, 2 saat 20 dakika 38 saniyelik derecesiyle elde etti. Asya dışındaki ilk şehir maratonuna katılan Chunxiu, bayanlarda Londra Maratonu'nu kazanan ilk Çinli atlet unvanını da aldı. Çinli atlet, Mart ayında da 2:19:51 ile kendisine ait en iyi derecesini koşarak, Seul Maratonu'nu kazanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title