Haberler

Londra: Londra'da Terör Alarmı

İngiliz polisinin, terör suçları kapsamında 21 kişiyi tutukladığı bildirildi.

İngiliz polisinin, terör suçları kapsamında 21 kişiyi tutukladığı bildirildi.

İngiltere polisi, dün akşam saatlerinde terör suçu kapsamında, Londra, Birmingham ve Thames Valley bölgelerinde yaptığı baskınlarda, çoğu Pakistan kökenli İngiliz vatandaşı olduğu anlaşılan 21 kişiyi tutukladı. Aynı saatlerde, Londra'daki Heathrow 1-2-3 ve 4 isimli havaalanlarında güvenlik önlemleri arttırılırken, ilerleyen saatlerde ise uçuşlar tamamen durduruldu. İngiliz polisinin Amerika uçuşlarından 6 tanesinde, el bagajında taşınan patlayıcı madde bulunması nedeniyle uçuşları durdurduğu, patlayıcı maddelerin, sıvı olduğu için X-Ray cihazında tespit edilemediği açıklaması yapıldı. İngiltere'nin bütün havaalanlarındaki güvenlik en yüksek seviyeye çıkarılırken, yolcuların el bagajına kesinlikle izin verilmiyor. Sıvı patlayıcı taşınması olasılığına karşı, bebek mamaları ve sütleri dahil, uçaklara hiçbir şekilde sıvı alınmıyor.

İngiliz Sky televizyonuna açıklama yapan güvenlik ve risk yönetimi Aegis şirketinden Dominic Armstrong, bu kadar büyük çaplı bir saldırı planının, Usame Bin Ladin'e bağlı El Kaide isimli örgütün İslami Cihad grubunu akla getirdiğini söyledi.

Uçuşların en yoğun olduğu Ağustos ayında, İngiliz polisinin uzun süren takipleri sonunda ortaya çıkarılan ve engellenen saldırı nedeniyle, İngiltere'den diğer uçuş noktalarına yapılacak olan seferlerin birçoğu iptal edildi. Bir kısmı ise, yerel saatle 15.00'e kadar durduruldu.

Sabah saatlerinden itibaren diğer bütün havaalanlarında da güvenlik önlemleri arttırıldı. Edinburgh, Belfast, Dublin, Manchester, Stansted ve Gatwick havaalanlarında güvenlik önlemleri nedeniyle, saatler süren gecikmeler yaşandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title