Haberler

Londra: Londra'da Ramazan Bayramı Kutlaması

İngiltere'de, Avam Kamarası Lideri ve Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw'ın, Peçe ile İlgili Çıkışının Ardından Yaşanan Saldırılar Her Geçen Gün Artarken, Diğer Yandan Londra Belediyesi, Müslüman Topluma Yönelik Etkinlikler Düzenlemeye Devam Ediyor.

İngiltere'de, Avam Kamarası lideri ve eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw'ın, peçe ile ilgili çıkışının ardından yaşanan saldırılar her geçen gün artarken, diğer yandan Londra Belediyesi, Müslüman topluma yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Londra Belediyesi İngiltere Müslüman Konseyi ile birlikte, Müslüman toplumlara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlemeyi sürdürüyor. Ramazan ayının ortasında, Londra Belediyesi'nin Vip salonunda ilk kez düzenlenen iftar yemeğinin ardından dün de Trafalgar Meydanı'nda ilk kez Ramazan Bayramı kutlaması yapıldı. Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone, Müslüman Konseyi ve İslami Yardım isimli sivil toplum örgütünün ortaklaşa düzenlediği bayram etkinliğinde 'Mekke'den Medine'ye' isimli Hip-Hop grubu ve çeşitli İslami gruplar konserler verdi. Polis görevlilerinin açıklamalarına göre, bayram kutlamalarını yaklaşık 5 bin kişi izledi. Halka açık ve ücretsiz olan kutlamalarda bir yandan ilahiler okunurken bir yandan da savaşların durdurulması için sloganlar atıldı. Hiçbir şekilde pankart ve bayrak kullanılmasına izin verilmeyen kutlamalarda, üzerinde Arapça yazılar bulunan siyah bayrak taşıyan bir kişi, polis tarafından bayram alanı dışına götürülerek kısa süre sorgulandı.

Kutlamalarda ilk kez Trafalgar Meydanı'nda kurulan bir çadırda erkekler ön sıralarda, bayanlar arka sıralarda saf tutarak namaz kıldı. Namaz kılmak isteyenlerin çadırın önünde uzun bir kuyruk oluşturması dikkat çekti.

Kutlamayı organize edenlerden Müslüman Konseyi Genel Sekreteri İkbal Sacranie, "Bu bayram kutlaması, tüm dünyaya İslam'ın mesajını vermek için iyi bir fırsattır. İslam'ın değerlerini, İslamiyet'in nasıl bir ve Müslümanların nasıl insanlar olduğunu gösterebilmek için bu iyi bir fırsat. Bu etkinliği Londra Belediyesi ile ortaklaşa düzedik. Müslümanlar ve Müslüman olmayanların birlikte çalışmaları çok olumlu bir adım" dedi.

İslami Yardım yetkililerinden Moadh Kherjie ise, "Bayram kutlaması nedeniyle çok mutluyuz. Ramazan bizim için çok önemli; özellikle bu günlerde daha yoksul ve daha çok yardıma muhtaç insanlar var. Bu kişilere yardım edilmeli. İslam düşmanlığının artması nedeniyle, geçtiğimiz haftalarda artarak devam eden saldırılar ve medyanın peçeyle ilgili yaptığı negatif yayınlar gerçekten çok üzücü. Bizler İngiltere toplumunun bir parçasıyız; toplumdan ayrı düşünülemeyiz. İnanıyorum ki, bu tarz davranışlar, toplumun küçük bir kesimi tarafından destekleniyor. Toplumun büyük çoğunluğu, inançlara saygılıdır. Biz de bu nedenle buradayız. Hiçbir politikacı, ne giyip giyilmeyeceğini söyleyemez. Peçe kişisel bir tercihtir, kişiler bu konuda özgür olmalı" şeklinde konuştu.

Bayram kutlaması çerçevesinde, Trafalgar meydanı'nda yoksul Müslüman ülkelere gönderilmek üzere yardım toplandı ve İslami ürünlerin satıldığı mini bir pazar kuruldu. Az sayıda peçeli kadının da katıldığı 4 saat süren etkinlikte video gösterileri de düzenlendi.

Bu arada İngiltere'de yaşayan Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı hafta sonunda kutlama kararı almıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Abdul Bari ve Ken Livingstone'un birlikte açıkladığı bir rapor sonucuna göre; Londra'da en fazla Müslüman toplumların saldırıya ve ayrımcılığa maruz kaldığı açıklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title