Haberler

Londra: Londra'da Eşcinseller Günü

Londra, Avrupa'nın en büyük katılımlı eşcinsel gününe ev sahipliği yaptı. Eşcinsel günü etkinliklerine yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Londra, Avrupa'nın en büyük katılımlı eşcinsel gününe ev sahipliği yaptı. Eşcinsel günü etkinliklerine yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Avrupa'nın en büyük katılımlı gay ve lezbiyen günü, Londra'da festival havasında kutlandı. On binlerce kişinin katıldığı ve, öğle saatlerinde şehir merkezinde başlayan yürüyüşle seslerini duyurmaya çalışan eşcinseller, özellikle, ilginç kostümleriyle dikkat çekti. Londra merkezinde Baker Street, Oxford Caddesi, Trafalgar Meydanı, Piccadily gibi birçok cadde ve sokak trafiğe kapatılırken, Soho da hareketli bir gün yaşadı.

Yürüyüşün ardından, Trafalgar Meydanı'nda toplanan eşcinseller, Londra Belediyesi'nin hazırladığı konserle eğlendi. Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone, yaptığı konuşmada, "Euro Pride" günü olarak adlandırılan eşcinsel festivalini düzenledikleri için çok sevinçli olduğunu söyledi. Ayrıca, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Londra'da düzenlenen bu festivalle, Londra'nın, din, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın her çeşit insanın yaşayabildiği uygun bir ortam olduğunu söyledi.

Festivale katılanlar, yürüyüş, konser gibi etkinliklerle dolu günün, muhteşem bir gün olduğu konusunda görüşlerini dile getirdi. Scotland Yard Polisi'nden edinilen bilgiye göre, etkinliklere, aşırı sıcak havaya rağmen yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Londra'da 2005 yılının sonunda, "eşcinsellerin birliktelik anlaşması" adı altında, bazı kısıtlamalarla da olsa, eşcinsellerin evlenmesine izin verilmeye başlanmış, bu yasa kapsamında, Elton John da erkek arkadaşı David Furnish ile dünya evine girmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title