Haberler

Londra: İngiltere ve ABD'de Terör Saldırıları Planlayan Barot, Ömür Boyu Hapis Cezası Aldı

İngiltere ve ABD'de Binlerce Kişinin Ölmesine Neden Olabilecek Terör Saldırıları Planlamakla Suçlanan Diren Barot, Ömür Boyu Hapis Cezasına Çarptırıldı.

İngiltere ve ABD'de binlerce kişinin ölmesine neden olabilecek terör saldırıları planlamakla suçlanan Diren Barot, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

İngiltere'de, patladığında çevrede radyoaktif kirlilik oluşturan "kirli bomba" saldırısı ve Londra'da bir yeraltı treninde patlama gerçekleştirmeyi planlayan 34 yaşındaki Barot'un, ABD'de ise Washington'daki Uluslararası Para Fonu IMF binası, New York'taki Borsa binası ile Citigroup ve New Jersey'deki Prudential binasını hedefleyen saldırılar planladığı ifade edilmişti.

Savcıların, "limuzinleri patlayıcılarla doldurup, onları otel ya da binaların yanına park ederek "büyük patlamalar" gerçekleştirmeyi planlayan El Kaide ağının bir üyesi ya da ortağı" olarak tanımladığı Barot geçen ay, "İslam'ın düşmanları için kara bir gün ve Müslümünlar için bir zafer" planladığını açıklayarak suçunu itiraf etmişti.

Savcı Edmund Lawson, "kirli bomba" ve 3 diğer projenin eşzamanlı olarak planlandığını belirterek, "Plan, burada ve ABD'de büyük patlamalar gerçekleştirmeyi amaçlıyordu. Başlıca hedef yüzlerce insanı öldürmekti" diye bildirdi.

Savcılar, 20'li yaşlarında Hinduizm'den İslam'a geçen Barot'un Filipinler'de terörist eğitim programlarında yer aldığını belirtti. Barot'un ayrıca, Pakistan'a giderek planlarını El Kaide'nin üst düzey yetkililerine onay ve fon temini için sunduğu da bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title