Haberler

Londra Finans Merkezi Türkiye'ye Geliyor

Londra Finans Merkezi Başkanı Michael Bear, Kalabalık Bir Heyetle Birlikte Türkiye'yi Ziyaret Edecek.

Londra Finans Merkezi Başkanı (Lord Mayor) Michael Bear, İngiltere iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan kalabalık bir heyetle birlikte yarınTürkiye'yi ziyaret edecek. Ziyaret öncesi Türk gazetecileri makamına davet eden Lord Mayor Bear, ?Doğu ile Batı arasında hayati bir bağ olarak Türkiye, Birleşik Krallık için kilit bir iş ortağıdırö açıklamasında bulundu.

Londra Finans Merkezi Başkanı (Lord Mayor) Michael Bear, İngiltere iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan 28 kişilik heyete başkanlık ediyor. 26 Ocak Çarşamba -29 Ocak Cumartesi tarihleri arasında gerçekleşmesi beklenen ziyaret sırasında, iki ülke arasında teşvik edilecek daha yakın iş ilişkilerinin ortak faydalarının vurgulanacağı belirtiliyor.

HEYET, ANKARA'DA ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNACAK

Lord Mayor Bear Michael başkanlığındaki heyet, Türkiye ziyareti sırasında, bazı bakanlar, kilit politika üreticileri ve gerek Türkiye gerekse İngiltere iş dünyasının önde gelen isimleriyle Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunarak, çeşitli sektörel-özel etkinliklerde konuşma yapacak.

Londra Finans Merkezi Başkanı (Lord Mayor) Michael Bear, Türkiye ziyaretine ilişkin bugün düzenlediği basın toplantısında,"Doğu ile Batı arasında hayati bir bağ olan Türkiye'nin, İngiltere için kilit bir iş ortağıö olduğunu söyledi.

Bear şöyle devam etti:

"Ülkelerimiz geleneksel olarak daima geniş bir yelpazeye yayılmış ortak pek çok ilgi alanında yakın bir ilişki içerisinde olmuştur ve İngiltere uzun bir süredir Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine en güçlü desteklerden birini vermektedir.Geçen yıl ülkelerimiz arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalanırken, İngiltere Başbakanı David Cameron, ikili ticari ilişkilerimizin hacminin 9 milyar sterlin değerinden 18 milyar sterlin seviyesine çıkartılması yönünde bir taahhütte bulunmuştu.Ziyaretimin, bizleri bu ortak hırsı hayata geçirmeye daha da yaklaştıracağını umuyorum.ö

"Benzersiz bir hizmet derinliği ve kapsamı sunan ve uluslar arası mükemmeliyet ünvanına sahip City of London, Türk Hükümeti'ne belirtmiş oldukları birinci sınıf kalitede bir finansal hizmetleri sanayi kurma amacına yardımcı olabilecek ideal konuma sahiptir. Aynı şekilde, on yıllardır Kamu ve Özel Ortaklığı çerçevesinde çalışmanın kazandırdığı deneyim sayesinde İngiltere tabanlı firmalar, Türkiye'nin hızlı ekonomik kalkınmasına ve nüfus artışına uygun altyapı gelişimini sağlayabilecek özel deneyime ve uzmanlığa sahiptir" dedi.

İNGİLİZLER, İSTANBUL BOĞAZI'NA YAPILACAK ASMA KÖPRÜYE TALİP OLDU

Türk inşaat şirketlerinin dünya genelinde itibar sahibi olduklarını vurgulayan Bear, İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan üçüncü köprüye talip olduklarını dile getirerek,?Bu köprünün yapımında yer almak istiyoruz. İngiltere, en iyi mühendis ve tasarımcılara sahip bir ülke. Bu konuda iş birliği yapabiliriz.ödiye ifade etti..

İSTANBUL'A YARDIMCI OLABİLİRİZ

Lord Mayor Bear, bölgesinde hızla bir ticaret merkezi haline gelen İstanbul'un önümüzdeki yıllarda Avrupa'da finans merkezi konumundaki Londra'yı yerinden edebileceği ile ilgili görüşlere ise, ?Ben bu açıdan bakmıyorum. Dünyada Londra, New York ve Hong Kong önemli ticaret merkezleri olarak biliniyor. Hong Kong hızla yükseldiğinde biz endişelenmiştik ancak bunun yersiz olduğunu gördük. Biz İstanbul'un küresel bir iş merkezi haline gelmesi için tecrübelerimizi aktarmaya hazırız.öşeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title