Haberler

Petrol Savaşlarının Sonu Geliyor! Londra'da Otobüsler Yakıt Olarak Kahve Telvesi Kullanacak

Güncelleme:

İngiltere'deki bazı otobüsler, Pazartesi gününden itibaren yakıtlarında kahve telvesi kullanmaya başlayacak. Bu durum, geri dönüşümün ne kadar büyük ve sınırsız bir kaynak olduğunun en net göstergesi olarak görülüyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan teknoloji şirketi Bio-bean, kahve atıklarındaki telveden çıkarılan yağ ile dizeli karıştırarak ürettiği biyo-yakıtı, Londra'daki otobüslerde kullanacak. Transport for London (TfL) şirketi, taşıtlardan yayılan gaz emisyonunu azaltma amacıyla, Bio-bean şirketinin ürettiği yakıtı kullanmaya istekli olduğunu söyledi.

PAZARTESİ BAŞLIYOR

İngiltere'de yemek artıklarındaki yağ ile elde edilen biyo-yakıt, başkentteki 9 bin 500 otobüste kullanılıyor. Fakat Bio-bean şirketinin katkısıyla, kahve telvesinden elde edilen ilk biyo-yakıt, bu Pazartesi kullanılmaya başlanacak.

1 YILLIK YAKIT İÇİN 2.5 MİLYON BARDAK

Bio-bean'in açıklamasına göre, Londra halkı yılda yaklaşık 200 bin ton kahve telvesi üretiyor ve şirket telvedeki atıktan ürettikleri yağ ile B20 adındaki biyo-yakıtı oluşturuyor. Londra'daki bir otobüsün bir yıllık biyo-yakıtını üretmek için 2.55 milyon bardak kahve telvesi yeterli olduğunu ve Londra halkının çöp olarak gördüğü kahve telvesinden şu ana kadar altı bin litre kahve yağı elde edildiğini söyleyen Bio-bean kurucusu Arthur Kay konuyla ilgili, "Bu durum, insanların atığı çöp olarak görmeyi bırakıp, geri dönüştürülebilen sınırsız kaynak olarak gördükleri zaman neler yapılabileceğinin bir örneği" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Londra Komik - İlginç Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

murat:

biz hala organik hoşafa devam

0
0
yanıtYanıtla
ahmet:

Anlaşılan gelecek bilimde ama biz hala bilimi hor gören her şey para sanan insanlar tarafından yönetiliyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title